Natuurlijke cosmetica; wat is het precies en waar is het goed voor?
17 oktober 2016 

Natuurlijke cosmetica; wat is het precies en waar is het goed voor?

Wat is natuurlijke cosmetica?

De term ‘natuurlijk’ wordt gegeven op het moment dat de ingredinten van het product daadwerkelijk uit de natuur komen. Denk bijvoorbeeld aan planten, kruiden, extracten, olin etc. Er worden dan geen synthetische stoffen aan toegevoegd, dus geen chemische stoffen die gemaakt worden in een laboratorium.

Waar zijn natuurlijke verzorgingsmiddelen goed voor?

In bijna alle shampoos, lotions en cosmetica zitten ingredinten die ervoor zorgen dat het lekker ruikt, schuimt en ervoor zorgt dat je huid of haar na afloop zacht aanvoelt. Denk maar eens aan het wassen van je haar. Vaak voelt je haar na een wasbeurt lekker zacht aan, terwijl gezond haar eigenlijk iets stroef moet aanvoelen.

Het zachte effect ontstaat doordat er een laag om je haar wordt gebracht door moisterizers, een ingredint dat wordt toegevoegd om de chemische reactie van de sulfaten te verdoezelen. Maar juist hierdoor is je haar niet echt schoon -er zit immers weer een laagje omheen- wat vet en zwaar haar veroorzaakt.

Natuurlijke shampoos maken het haar op een natuurlijke wijze schoon en voegen dan ook geen onnatuurlijke laagjes toe. Hierdoor zal je haar wat stroever aanvoelen, maar in feite betekent dat je haar juist goed schoon is.

Ook goed voor het milieu

Naast dat natuurlijke cosmetica goed is voor jouw lichaam, is het ook veel beter voor het milieu. De chemicalin die in veel gewone verzorgingsproducten zitten, smeer je op je huid en de restanten daarvan spoelen wij op die manier dagelijks door het afvoerputje van de douche.

Door gebruik te maken van natuurlijke producten, wordt niet alleen je lichaam minder belast, maar komen er ook geen bestrijdingsmiddelen in het milieu terecht. Natuurlijke producten zijn bovendien vaak ook nog eens biologisch afbreekbaar.

Lavera

Onlangs hebben wij een presentatie van de nieuwe lijn van Lavera mogen bijwonen. De producten die zij maken, zijn met 100% natuurlijke ingredinten gemaakt en zijn zoveel mogelijk van biologische herkomst. De producten worden bovendien niet getest op dieren n zijn bijna allemaal 100% veganistisch. De verwachtingen bij zijn goed, we zijn heel benieuwd hoe we de producten gaan ervaren.

Gebruik jij al natuurlijke verzorgingsproducten? En welke? Deel het met ons in een reactie hieronder!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?