Naar een verjaardag waar je niemand kent, zo geef je jezelf een goede houding!
24 januari 2019 

Naar een verjaardag waar je niemand kent, zo geef je jezelf een goede houding!

Als je een borrel of feestje hebt waar geen bekenden zijn, dan is het belangrijk om daar snel verandering in te brengen. Je wilt natuurlijk niet de hele avond in je eentje staan, want dat zou het nog ongemakkelijker en bovendien er ongezellig maken. Het is dus van groot belang dat je uit je comfort zone gaat stappen en contact gaat leggen.

Jezelf voorstellen

Begin al goed door niet met je telefoon in een hoekje te gaan staan, maar forceer je zelf om op iemand af te stappen om jezelf voor te stellen. Hoe spannend dit ook is, het is de manier om aanspraak te krijgen. Het makkelijkst is het om dit bij iemand te doen die (ook) alleen staat of bijvoorbeeld net een drankje aan het halen is.

Je kunt een gesprek te beginnen door aan die persoon te vragen waar hij/zij de organisator van het feestje van kent: “Hoi, waar ken jij … van?” Wanneer deze persoon reageert zeg je bijvoorbeeld: “Oh, wat leuk zeg.. ik ken haar van mijn werk. Ik zal me ook even voorstellen trouwens, ik ben …” en schud de ander daarbij de hand.

Zo is het ijs gelijk gebroken en heb je alvast een eerste contact gelegd. Je kunt vervolgens ook eerlijk tegen diegene zeggen: “Ik ken hier verder niemand, vind je het goed als ik even bij jullie groepje kom staan?”.

Hoe kun je een luchtig gesprek beginnen?

Als je net bij een groepje bent gaan staan, hoef je niet gelijk het hoogste woord te nemen als je je daar niet prettig bij voelt. Maar als je wel even met iemand één-op-één staat, dan kun je een luchtig gesprek beginnen. Een goed idee is om overeenkomsten met deze persoon te zoeken, want over het algemeen vinden mensen dat prettig. ‘Waar ken jij …. van’, ‘woon jij ook in….’, ‘wat voor werk doe jij?’.

Positieve sfeer behouden

Blijf op zo’n avond altijd positief zodat je de sfeer goed houdt en mensen het gezellig vinden als je erbij staat. Zeg bijvoorbeeld liever: ‘wat een gezellig feestje hebben zij georganiseerd’, dan: ‘wat is het hier druk’. Een positieve setting creëren werkt voor iedereen prettig.

Tot slot: Het kan het heel ongemakkelijk voelen om alleen te zijn, maar onthoud dat er geen spotlight op jou staat. Probeer eens of deze bovenstaande tips voor jou werken om een eerste contact te leggen. We zijn benieuwd! Hopelijk heb jij zo toch een hele gezellig avond.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?