Multivitamines: goed of slecht?
10 februari 2016 

Multivitamines: goed of slecht?

Omdat ik zelf heel benieuwd was naar de effecten van multivitamines, ben ik uitgebreid gaan googlen naar wetenschappelijk onderbouwde informatie hierover. Al snel kwam ik erachter dat de multivitamines die in drogisterijen verkocht worden (Centrum, Supradyn etc.) helemaal niet zo gezond zijn als ze lijken.

Dit zijn namelijk synthetische vitamines, of te wel kunstmatige vitamines. Dat wil zeggen dat deze vitamines chemisch nagemaakt worden, zonder dezelfde substantie als de natuurlijke vitamines te gebruiken. Natuurlijke vitamines zijn werkzaam in combinatie met andere stoffen, zoals plantenextracten, aminozuren en bioflavonoden. Synthetische vitamines worden zonder deze combinatie gemaakt, waardoor ze niet hetzelfde effect hebben als natuurlijke vitamines en zelfs ongewenste bijwerkingen kunnen hebben.

Het komt er dus op neer dat we de synthetische multivitamines uit de supermarkt en drogist moeten vermijden en alleen natuurlijke multivitamines moeten gebruiken. Het is daarom belangrijk om het etiket en de ingredintenlijst te lezen alvorens een product aan te schaffen. Hierbij moet je erop letten dat er zo min mogelijk hulpstoffen, toevoegingen en allergenen zoals mas, soja, lactose, gist, gluten en conserveermiddelen in zitten. Een merk wat ik jullie kan aanraden op basis van samenstelling is Bonusan, ik ga zelf de Multi Vital Forte tabletten uitproberen.

Ik hoop dat jullie wat aan deze informatie hebben!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?