Motivatie zoeken en vinden, zo doe je dat!
04 juni 2019 

Motivatie zoeken en vinden, zo doe je dat!

Mogelijk heb je mijn vorige blog over doelen behalen al wel gelezen. Zo niet, klik hier voor het stappenplan om je droomdoel te behalen!

Misschien ben je begonnen, misschien ook niet. Het kan zijn dat je als je begonnen bent heel ver bent gekomen of het zelfs hebt afgemaakt. Het kan ook zijn dat je bent afgehaakt. Dit artikel is voor alle mensen die om n of andere reden zijn gestopt. Of eigenlijk voor zo goed als iedereen, want er komt bijna altijd wel een punt waarop je met je handen in het haar zit en denkt waarom ben ik hier aan begonnen!?

Help!

Je kunt dan motivatiequotes opzoeken of op een andere plek buiten jezelf naar hulp zoeken, maar volgens mij zit daar niet de echte oplossing. Ga op het moment dat je er even doorheen zit eens rustig zitten en denk bij jezelf precies die gedachte die je even daarvoor boos tegen je zelf uitsprak. Toen legde je de klemtoon op de a: wrom ben ik hier aan begonnen? Verleg die klemtoon eens naar de o: waarm deed je dat? Ga bij jezelf de diepte in.

Waarom besloot jij dit te gaan doen? Wat wilde je veranderen? Bij jezelf of misschien wel bij de rest van de wereld. Wilde je ergens aandacht voor vragen? Wilde je een probleem oplossen? Of vond je dat jij zelf gewoon tijd/geld/gezelligheid/een schone woonkamer, vul zelf maar in, verdiende? Dit werkt eigenlijk voor alle dingen, maar ook bij dat ultieme doel dat je ooit nog wil bereiken.

Jouw droomdoel

Natuurlijk zijn motiverende quotes leuk, ze helpen ook best nog wel eens omdat ze je een positieve energie geven. Toch werkt het echt het beste om je ultieme doel binnen je doel weer even voor jezelf helder te krijgen.

Met het verhaal achter je doel zul je niet alleen zelf veel gemotiveerder aan de slag gaan, je zult ook andere mensen er enthousiast over kunnen vertellen en dat wekt interesse. Dat herken je vast wel, zodra iemand vol is van iets kun je wel aan iemands lippen hangen. Je bent reuzebenieuwd naar het verhaal erachter!

Het zal natuurlijk alsnog niet altijd over rozen gaan, maar dan zou het ook geen uitdaging zijn. Uitdagingen zijn helemaal niet slecht! Als je de oorspronkelijke motivatie in gedachten houdt, dan zal het in elk geval wat behapbaarder worden. Wat wil je nog meer!?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?