Mooie spullen scoren bij de kringloopwinkel met deze handige tips
07 maart 2018 

Mooie spullen scoren bij de kringloopwinkel met deze handige tips

Verandering

De lente staat weer voor de deur. Een nieuw seizoen waarin niet alleen de natuur volop in bloei staat, maar ook ons huis wel een opfrisbeurt kan gebruiken. Het is weer de tijd om volop aan de slag te gaan met schoonmaken en opruimen. De basics blijven, maar de decoratie verandert met de tijd mee. En als we dan toch bezig zijn kunnen we net zo goed even langs de kringloop voor wat leuke retrospulletjes.

De kringloop staat erom bekend oude spullen een nieuw leven te geven en laat dat nou net goed zijn voor het milieu! Echt een pre in deze huidige weggooimaatschappij. Daarnaast kan het zomaar flink geld schelen als je hier spullen haalt in plaats van in een reguliere winkel. Win-win!

Maak een lijstje

Als je eenmaal een kringloopwinkel bij jou in de buurt hebt gevonden is het belangrijk om te onthouden wat je zoekt. De kans is namelijk groot dat je ontzettend veel leuke spullen tegenkomt en probeer de verleiding dan maar eens te weerstaan ze niet allemaal mee te nemen.

Je hebt vast een heel wensenlijstje met spullen die normaal vrij prijzig zijn, maar het zou zomaar kunnen gebeuren dat je die dure spullen voor een klein prijsje te vinden zijn bij de kringloop! Hou je ogen dus goed open en let goed op, want achter die ene koelkast zou zomaar een prachtig tafeltje kunnen staan!

Geef het alvast een plekje in je hoofd

Kom je iets tegen wat je aanspreekt, bedenk dan alvast waar je het neer zou willen zetten en hoe vaak je het gaat gebruiken. Weet je het antwoord op deze vragen niet of ga je het waarschijnlijk niet zo veel gebruiken? Dan is dit misschien niet de eyecatcher die je zoekt.

Met je kinderen op pad

Ga je met je kinderen naar de kringloop? Geef ze dan een paar euro die ze zelf mogen uitgeven, een praktische manier om ze met geld om te leren gaan en een onvergetelijke ervaring voor je kinderen; ze mogen zelf iets uitzoeken en betalen!

Verder meenemen

Het is handig om een flesje water en evt. iets te eten mee te nemen, zodat je lekker rustig rond kunt kijken. Ook is een meetlint een echte aanrader en contant geld, niet alle kringloopwinkels hebben namelijk een pinapparaat. Tot slot is het natuurlijk een goed idee om je eigen (boodschappen)tas mee te nemen, als we dan toch zo milieubewust bezig zijn, willen we geen onnodige plastic tassen meenemen bij de kassa.

Extra tips

Als je een meubelstuk zoekt voor een specifieke plek, meet dan vooraf de maten op van de ruimte waar deze komt te staan. Zo kom je niet voor onnodige verrassingen te staan, wanneer je een kastje op de gok mee genomen hebt.

Verder is het een aanrader om op een doordeweekse dag te gaan (als dat natuurlijk kan ivm werk), het is dan vaak zo lekker rustig in de winkel. Ga vervolgens in alle rust lekker rondsnuffelen, als je uitgebreid de tijd neemt om goed te kijken dan ga je de pareltjes zeker vinden. Veel succes!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?