Met dit recept maak je zes mini quiches.
Ingredinten
-
4 plakjes hartig taartdeeg (diepvries)
-
100 gram ricotta
-
1 rode paprika
-
2 bosuitjes
-
3 Cherry tomaatjes
-
1 ei
-
Tijm
-
Paprikapoeder
-
Peper & zout
Naast deze ingredinten heb je een muffinbakblik nodig.
Snijd de paprika in kleine blokjes en de bosuien in ringetjes, bak ze vervolgens even kort in een koekenpan. Bedek je bakblik met de plakjes hartig taartdeeg. Je hebt vier plakken deeg en zes muffinvormpjes, het is dus een beetje puzzelen.
Pluk n of twee takjes tijm. Meng de paprika, bosui, ricotta, een ei en de tijm in een schaaltje. Voeg tot slot wat paprikapoeder, peper en zout toe. Vul de muffinvormpjes met het ricotta-paprika mengsel. Leg vervolgens de tomaatjes op de quiches en strooi er nog een beetje tijm overheen. De vulling rijst nog wat tijdens het bakken. Plaats de quiches 20 tot 25 minuten in een op 180C voorverwarmde oven.
Wil je de quiches nog even opwarmen bak ze dan niet te donker. Warm ze later op in de oven afgedekt met een stukje aluminiumfolie.
Wil je de quiches later opwarmen, bak ze dan niet te donker. Warm ze later op met afgedekt met een stukje aluminiumfolie.