Jennifer zocht nieuwe vriendinnen: Mijn vriendinnen kregen kinderen en ik wilde naar feestjes
19 april 2023 

Jennifer zocht nieuwe vriendinnen: Mijn vriendinnen kregen kinderen en ik wilde naar feestjes

Jennifer (28) is een enthousiaste meid die houdt van eropuit gaan. Ze staat voor veel dingen open en houdt van avontuur. Ze schroomde dan ook niet om zich direct aan te melden bij VriendinnenOnline toen ze merkte dat haar vriendinnen in een andere levensfase terecht kwamen. Wij spraken haar hierover.

Je vertelde al dat je houdt van erop uitgaan, van welke dingen word jij enthousiast?

Ik vind naar festivals, feestjes en concerten gaan te gek, ik sta graag op de dansvloer. Daarnaast houd ik van toffe creatieve workshops. Ik heb best veel vrienden en familie om me heen, doe graag leuke dingen met ze. Zoals drankjes doen, spelletjes, activiteiten of vakantie.

Wat fijn dat je veel vrienden en familie hebt. En toch meldde je je aan bij VriendinnenOnline, kun je uitleggen waarom?

Ja klopt, gelukkig is mijn behoefte niet uit een soort eenzaamheid ontstaan. Ik heb veel fijne en lieve mensen om me heen. Maar ik merk dat een deel nu in een andere levensfase komt. Ze krijgen bijvoorbeeld kinderen, terwijl ik het nog leuk vind om er lekker op uit te gaan en bijvoorbeeld naar festivals te gaan en feestjes. Dat gaat toch lastiger als je een kindje hebt. 

Ik wil iets meer spontaan proberen te leven en niet drie maanden vooruit te hoeven plannen, wat nu vaak wel het geval is. En daarbij ben ik verhuisd naar een andere provincie, hier ken ik nog niet heel veel mensen. Dus ik wil graag wat meer mensen uit de buurt leren kennen, zodat het afspreken wat gemakkelijker gaat.

Hoe is jouw zoektocht op het platform verlopen?

Ik ging googelen naar een platform waar je nieuwe vrienden kon vinden en kwam op VriendinnenOnline terecht. Wat een top plek! Echt fijn dat het er is. En heel laagdrempelig.

Ik heb mijn eigen profiel ingevuld, met een bio en foto. Want dat is toch een van de eerste dingen waar je naar kijkt als je naar een profiel gaat (tenminste, dat doe ik). En toen ben ik wat gaan scrollen tussen de berichten en ook de topics rondom bepaalde provincies of thema’s die mij aanspraken. En als een bericht of persoon mij aansprak, stuurde ik haar een persoonlijk berichtje.

Wat goed, lekker proactief dus! Vond je het spannend om contact te leggen?

Nee, eigenlijk niet. Ik merkte al snel dat er best veel waren die in hetzelfde schuitje zitten als ik. Dus dan heb je meteen iets om over te praten. En iedereen zit er ook met hetzelfde doel. De sfeer is daardoor erg prettig en open. 

Uiteindelijk heb ik denk ik met een stuk of 8 meiden contact gehad en ik ben ook aan 2 app-groepen toegevoegd. Daardoor kwam ik al snel in contact met nog extra 10 meiden.

En heb je ook in real life met deze meiden afgesproken?

Jazeker, ik heb uiteindelijke met 6 meiden afgesproken, dat was 1 op 1. Dat was een aantal weken nadat we contact kregen via de site. Met sommige heb ik geluncht en met anderen een drankje gedronken.

Hoe verliep die afspraak voor je?

Ik vond het superleuk, maar ik vind het ook fijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Zeker als ze een beetje in dezelfde fase zitten als ik en dezelfde dingen leuk vinden. 

Het is soms wel even ‘awkward’ ofzo. Het voelt een beetje als daten. Ik noem het gekscherend ook ‘vriendinnendaten’. Zeker als je niet echt een klik hebt en je daarna dan helaas moet zeggen dat je niet meer wilt afspreken haha. En soms vallen er stiltes tijdens de gesprekken en weet je niet precies wat je moet zeggen of vragen. Maar het komt altijd wel weer goed. 

Zo ontdek je ook of je in reallife een klik hebt of niet. En af en toe de struggle wanneer je wel/niet een appje kunt sturen, je wilt niet opdringerig overkomen. Dus het is een beetje zoeken naar wat voor jou, maar ook voor de andere persoon werkt.

Hebben jullie nu nog steeds contact?

Ik heb met een paar meiden nog contact via WhatsApp, we hebben toen nummers uitgewisseld. Niet dagelijks contact, maar wel regelmatig. Ga binnenkort weer wat afspreken met een paar. Uiteindelijk hoop ik dat er een of meerdere vriendschappen uitkomen.

Waar hecht jij waarde aan in een goede vriendschap?

Dat je er voor elkaar bent in leuke, maar ook minder leuke tijden. Dat je naar elkaar luistert en dat het contact wederzijds is. En sowieso dat een deel van de interesses hetzelfde zijn, zodat je altijd wel iets hebt om over te praten of om te doen. En niet te vergeten: veel plezier samen hebben en mooie dingen beleven!

Geloof jij dat goede vriendschappen voor altijd zijn of dat deze kunnen veranderen in de loop van het leven? 

Vriendschappen veranderen. Dat heb ik zelf ervaren. Ik ben verhuisd en daardoor zijn wat vriendschappen verwaterd. Op een gegeven moment kun je ook niet aan álle vrienden meer evenveel aandacht geven. Het leven wordt ook drukker door bijvoorbeeld werk. En dan kies je uiteindelijk (soms onbewust) de mensen uit waar je je het meest bij op je gemak voelt. Waar het contact wederzijds is, waar je helemaal jezelf kunt zijn en waar je gewoon blij van wordt. 

Je kunt niet elke vriend(in) evenveel aandacht blijven geven. En ik vind het ook belangrijk dat vrienden ‘meegroeien’. Zeker als je zelf veel hebt meegemaakt, veranderen vriendschappen daardoor ook. En dat ze je begrijpen, of in ieder geval begrip tonen en er voor je zijn.

Heb je nog een tip voor andere meiden die aan de beginfase zitten?

Sta altijd open voor nieuwe mensen. Ook al klikt het niet meteen via de chat op het platform, spreek gewoon af. In reallife zie en merk je pas echt hoe iemand is. Ga er open in en heb geen verwachtingen. Wees lekker jezelf. En wees zelf ook assertief. Stuur mensen een berichtje, vraag of je mee mag naar een feestje of richt een app-groepje op voor leuke activiteiten of stapavonden. 

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?