Midnight in Paris

Door Gils onzekerheden wil het niet zo lukken met zijn eerste boek en hij hoopt tijdens het reisje met zijn verloofde Inez en haar ouders inspiratie te vinden in Parijs. Terwijl Gil liever door de regen van Parijs dwaalt, gaat Inez uiteten met haar ouders en op stap met vrienden.

Als Gil op een avond is verdwaald, stopt er een auto uit de jaren twintig. Hij stapt in en reist hiermee naar zijn favoriete tijd. Vol verbazing komt hij hier in contact met onder andere Picasso, Hemingway en Fitzgerald, maar ook ontmoet hij de mooie Adriana. De dag erna besluit Gil zijn verloofde mee te nemen op zijn avontuur, maar Inez vindt het onzin. Als Gil weer eens een nacht verdwijnt, vertrouwt Inez’ vader hem niet meer en huurt een detective in.

Intussen heeft Gil genoeg inspiratie voor zijn boek en laat het lezen door Gertrude Stein. In het heden is Gil op zoek naar platen uit de jaren twintig en leest hij over Adriana: de minnares van vele kunstenaars. Wanneer Gil tot de frustratie van Inez weer vertrekt, is Adriana teruggekeerd van een reis naar de andere kant van de wereld. Ze maken samen een wandeling, waar hij ontdekt dat Adriana droomt van de belle poque. Via een koets gaan ze verder terug de tijd in. Ook hier ontmoeten ze vele beroemdheden, die aangeven dat het verleden mooier is.

Terwijl Adriana besluit te blijven, heeft Gil ontdekt dat het verleden in ieders ogen beter is en keert terug naar het heden. Hier hangt zijn relatie inmiddels aan een zijden draadje.

“Midnight in Paris” is een leuke, maar droge, romantische komedie van Woody Allen over dromen, het verleden, heden en de liefde.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?