Ingredënten
- 1 courgette
- 1 ei
- 1 groot bladerdeegvel uit de koelafdeling
- 2 el tijmkruiden
- Snufje zwarte peper
- 2 teentjes knoflook
- 200 g fetakaas
- 4 el pijnboompitten
- 1 el honing
- 250 g ricotta
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Meng in een kom het ei met de tijmkruiden en een snufje zwarte peper.
- Snijd de knoflook fijn en voeg toe, samen met de ricotta. Meng alles goed tot een glad beslag.
- Neem een bakplaat bedekt met bakpapier en leg er het bladerdeegvel op.
- Verdeel het ricottamengsel over het bladerdeegvel, maar blijf ongeveer andehalve cm van de rand.
- Snijd de courgette in ronde plakjes van ongeveer een halve cm.
- Beleg het bladerdeegveel met de plakjes courgette.
- Verbrokkel de feta en verdeel over de courgetteplakken.
- Zet de bakplaat 25 minuten in het midden van de oven op 180 graden Celsius.
- Haal het ricottataartje uit de oven en verdeel er de pijnboompitten over en ook de honing.
- Zet de bakplaat nog eens 10 minuten in de oven .
- Haal het ricottataartje uit de oven en serveer warm. Smakelijk!
Kijk op South & Pepper voor nog meer makkelijke, zuidelijke recepten!