Maandagdates

De stad in, een terasje pakken, chillen in de tuin, barbecuen bij de plaatselijke afgraving: ik kijk er met veel plezier op terug.

Ook op de universiteit duurde het even voordat ik een fijne vriendinnengroep om me heen had verzameld. Ik ben graag op mezelf en behoorlijk kieskeurig als het om vriendschappen gaat. Uiteindelijk ontstond er een groep van vijf meiden en volgden we samen colleges, gingen we de stad in, zaten regelmatig bij elkaar en planden vriendinnenweekenden voor de zomervakanties.

Aan die vriendschappen moet je blijven werken, ze houden niet uit zichzelf stand. We hebben alle vijf drukbezette levens en volle agendas. Om elkaar toch als groep te blijven zien, hebben we zon anderhalf jaar geleden maandagdates ingevoerd, waarbij we elke eerste maandag van de maand bij elkaar komen. Dat werkt prima. Gezellig samen eten, verjaardagen vieren, een jaarlijkse surpriseavond of gewoon bijkletsen met een wijntje: we blijven goed op de hoogte van wat er bij iedereen speelt.

Ik vraag me wel eens af wat er gebeurd zou zijn als we die maandagdates niet zouden hebben. Ik heb naast dat lieve groepje meiden voornamelijk losse vriendschappen en ik merk dat het dan soms toch lastig kan zijn om die vriendschappen te onderhouden. Vaste momenten in de maand om elkaar te zien zijn een prima stok achter de deur en voelen ook absoluut niet als een verplichting. Sterker nog, het is een avond waar we allemaal elke maand weer naar uitkijken.

Zouden zulke maandagdates iets voor jou zijn?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?