Maakt een selfie je ouder?

Blauw licht is slecht voor je huid

Onderzoek heeft uitgewezen dat blauw licht van smartphones, tablets, televisie en computers dieper in de huid doordringt, wat de negatieve impact op cellen vergroot. Dit betekent o.a. dat je een er vaal en grauw uit kunt zien en een minder elastische huid krijgt, waardoor huidveroudering sneller zichtbaar zal zijn. Dus nee, n selfie zal je niet gelijk een oma-look geven, maar veel achter je beeldscherm zitten zorgt dus wel voor een verouderde huid.

En wel eens aan luchtvervuiling gedacht?

Bovendien wordt de huid dagelijks blootgesteld aan heel wat schadelijke invloeden. Want naast het blauwe licht, worden ook de zon en luchtverontreiniging als grote boosdoeners genoemd. Waarschijnlijk weet je al lang dat een goede dagelijkse verzorging nodig is om je huid gezond te houden, huidveroudering en zelfs huidkanker tegen te gaan. Maar gebruik jij eigenlijk wel de juiste producten die je huid zowel beschermen als verzorgen?

Help, geen tijd voor uitgebreide beauty rituelen

Nou ben ik zelf eerlijk gezegd niet zo’n type die tientallen potjes met verschillende werkingen op mijn salontafel heb staan. Ook is mijn beauty ritueel ’s ochtends vaak te gehaast om allerlei extra handelingen te verrichten. Maar toch vind ik het wel super belangrijk dat mijn huid gezond, glanzend en enigszins strak blijft.

Van Kruidvat mocht ik hun nieuwe Skin Science Daily Defense lijn testen. Deze lijn biedt zowel bescherming tegen alle bovengenoemde schadelijke milieu- en lichtinvloeden en zijn de producten eenvoudig toe te passen in het dagelijks leven. Ik woon in Amsterdam (weinig groen!) en zit voor Vriendinnenonline veel achter de computer, dus deze lijn lijkt op mijn lijf geschreven.

foto-laptop

Hoe werkt het precies?

Dagcrme
Dagcrme (Skin Science Anti Pollution Day Cream) werkt als een soort schild op de huid die straling en schadelijke deeltjes uit het milieu buiten zal sluiten. Ook bevat het SPF 20, waardoor je al beschermd ben tegen UV straling door de zon. De crme ruikt lekker, smeert makkelijk uit en plakt niet! Vooral dat laatste vind ik heel belangrijk, want dat doen veel dagcrmes wel en dat vind ik een vervelend gevoel. Kortom, een fijne crme voor dagelijks gebruik, dat mij dus extra bescherming biedt.

Face Mist
Maar er is meer mogelijk om je overdag te beschermen tegen vervuiling n schadelijk licht. De Face Mist uit deze lijn kun je een aantal keer overdag op je gezicht en hals sprayen, waardoor er een nevellaagje ontstaat dat je beschermt tegen het blauwe licht van je computer of telefoon. Daarnaast verbetert het de vochtgehalte van de huid in 2 uur tot 50%. Het makkelijke van deze spray is dat je het gewoon over je make-up en dagcrme heen kunt sprayen, waardoor je het indien gewenst gewoon tijdens het werken kunt toepassen. Het is heel fijntjes, dus wees niet bang dat je een nat gezicht krijgt.

Nachtcrme
Bescherming is belangrijk, maar de huid heeft ook tijd nodig om te rusten en te herstellen. Naast een goede dagcrme is een herstellende nachtcrme daarom ook van belang. De nachtcrme uit deze lijn (Kruidvat Skin Science Detoxifiying Night Cream) ontgift en herstelt de huid met een krachtig anti-oxidant, waardoor je na 8 uur slaap weer good to go bent. Net als de dagcrme ruikt hij lekker en plakt hij niet. Je ziet wel dat de crme een andere structuur heeft (het is iets dikker), maar smeert net zo lekker uit.

Masker
Wil je je huid intensiever verzorgen en hem een flinke oppepper geven? Gebruik dan ook 1 tot 2 keer per week het kleimasker uit deze nieuwe lijn (Kruidvat Skin Science Intense Purifying Clay Mask). Het heeft een heerlijke zelf-verwarmende werking die schadelijke deeltjes uit de porin haalt. Hierdoor kunnen de natuurlijke ingredinten van de andere producten nog dieper in de huid kunnen doordringen. Ontspannen en effectief tegelijk dus!

kruidvat-skin-science-2

Al met al vind ik het een hele prettige lijn en (ook niet geheel onbelangrijk) heel goed betaalbaar! De producten kosten slechts 5,49 per stuk en zijn vanaf 26 maart te koop bij Kruidvat.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?