Maak je woning lenteproof!
25 februari 2019 

Maak je woning lenteproof!

1: Ruim je huis op

Het is bewezen dat een opgeruimd huis je meer rust en orde geeft in je hoofd. Dus om het beste uit de lente en jezelf te halen is het opruimen geblazen! Ruim eindelijk eens die volle kast op of haal die laatste dozen van de verhuizing leeg. Dat zal je naderhand een goed gevoel geven!

2: Poetsen!

Nu je woning weer helemaal opgeruimd en netjes is, wordt het tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak! Zet de ramen openen voor frisse lucht, de radio lekker luid met heerlijke meezingers en trek die roze schoonmaak handschoenen aan! En vergeet vooral niet die hoekjes..

3: Schilder een muur in een nieuwe tint

Het is fijn om je interieur aan te passen aan het nieuwe seizoen. Een nieuwe kleur in je woning is een snelle manier om dat voor elkaar te krijgen! Schilder daarom een muur in een andere kleur. Ga voor een zomerse tint waar je vrolijk van wordt. Matte pasteltinten zijn bijvoorbeeld perfect voor een zachte lente look in je huis.

4: Haal die zware gordijnen van de rails

Donker en/of zware gordijnen absorberen veel licht van buiten. In de lente haal je juist zoveel mogelijk licht naar binnen. Een raam zonder gordijnen zorgt voor een frisse uitstraling aan de ruimte. Mocht je dit toch te kaal vinden, kun je de winter gordijnen vervangen door gordijnen van een lichtere kleur en een opener structuur. Zoals een inbetween gordijn of vitrage.

5: Vervang je hoogpolige vloerkleed of schapenvacht

In de winter voelt een hoogpolig vloerkleed heerlijk warm aan je voeten. Maar dit is de lente niet meer nodig. Kies nu juist voor een laagpolig vloerkleed van bijvoorbeeld katoen of sisal. Dit staat veel frisser in de lente.

6: Pas je woonaccessoires aan

Berg je donkere, ruwe en massieve woonaccessoires op en haal de lichte woonaccessoires tevoorschijn (of geef jezelf nieuwe woonaccessoires cadeau als beloning voor het opruimen en poetsen). Mooie pasteltinten, blank hout, linnen, wit en zacht grijs. Je kunt de accessoires direct aanpassen op de kleur van je pas geverfde muur!

7: Vul je huis met kleurige bloemen

Als laatste mogen de voorjaarsbloemen niet ontbreken voor een lenteproof huis!

Hoe haal jij de lente in huis? Laat het ons in een reactie hieronder weten.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?