Maak je eigen plantenstandaard
29 juni 2014 

Maak je eigen plantenstandaard

Je hebt nodig: 2 plankjes van 30 x 10 x 2 cm. Vier latjes van 30 cm lang (ik kocht n lange stok die ik in vier delen zaagde), een terpentine kwast, zwarte verf (ik gebruikte matte zwarte verf) en spijkers ( 3.5mm x L 35mm).

Sidenote: Ik heb vooraf eerst mijn plantenpot opgemeten en ik heb vervolgens daar mijn maten op aangepast. Als maatstaf hield ik aan dat de plantenpot precies in de standaard zou moeten passen en gelijk is aan de poten. Meet dus vooraf eerst jouw plantenpot op, en pas hierop de genoemde maten aan. Of koop dezelfde plantenpot. 😉

Stap 1. Zaag uit de twee planken een inkeping van 5 bij 2 cm. Stap 2. Schuur en ontvet alle planken en verf ze zwart. Ik heb alle planken twee keer geverfd (met tussendoor drogen).

Stap 3. Haak de twee planken met het uitgesneden blokje in elkaar. Stap 4. Meet vanaf de onderkant van elke poot 20, 22 en 24 cm en teken dit af met een potlood. Boor vervolgens deze gaten, zodat het hout niet splijt als je straks de schoef erin draait. Leg nu stuk voor stuk de poten op elke plank en draai de schroeven erin.
Yup. And thats really it! En het is ook cht net zo makkelijk als ik laat overkomen en zien op de fotos. Ook een heel leuk instapproject als je voor het eerst aan de slag gaat met boren en schroeven!
Ik ben heel blij met het uiteindelijke resultaat! Deze retro meets modern plantenstandaard is een ideale oplossing om wat dynamiek in mijn woonkamer te creren. Je kunt de hoogte, de breedte, de kleuren en zelfs het aantal poten aanpassen naar je eigen smaak! Een extra verdieping lijkt mij ook erg leuk, zodat je er twee planten kwijt kunt!

De plant op de foto is een Goudpalm.

Oh enne, check eens hoe goed de pootjes van mijn bank bij de plantenstandaard matchen! Cool huh?;-) (Stiekem puur toeval. De bank kwam namelijk nadat ik de plantenstandaaard had gemaakt. Maar toch. Cool huh?;-)) Liefs! X Shifra

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?