Maak een armband van bouwmaterialen
06 mei 2014 

Maak een armband van bouwmaterialen

laatste liep ik een beetje door de bouwmarkt te struinen, opzoek naar iets leuks. Ik moest er toevallig toch zijn om plantjes te kopen voor op het balkon. Tja, als ik er dan toch ben, ga ik alles eventjes goed bekijken. Toen stuiten ik op een rek met allemaal schakelkettingen. Tegenwoordig zie ik veel meiden met hele grote schakelkettingen en armbanden lopen. Bij een kleding of sieraden winkel betaal je al snel tien euro voor n ketting. Bij de bouwmarkt zag ik voor vijf euro aan twee en een half meter aan ketting. Daar kan je nog eens veel sieraden van maken. Ik heb dus snel de mooiste bos gepakt en ben er mee aan de slag gegaan. Om het niet alleen bij een eentonige ketting houden heb ik er een geometrische twist aan gegeven. De driehoekjes zijn ook niet zomaar maar bedeltjes, maar oorspronkelijk schilderijhangers. Zo zie je maar, voor het maken van sieraden hoef je niet naar de sieraden winkel.

materialen armband

Ketting: 5,60 voor 2,5 meter. Ongeveer nodig 8 cm = 0,18
Ringetjes: 0,10 verkrijgbaar bij goedkoopstekralen
Tang: 2,00 o.a verkrijgbaar bij Flying Tiger
Schilderijhanger: 1,60 verkrijgbaar bij Hema voor ongeveer 10 hangers
Totaal: 3,88


Stappenplan:

Stap 1- armband

Stap 1: Verbind de twee driehoeken (schilderijhangers) met elkaar door middel van een ringetje.

stap 2 - armband

Stap 2: Haal een ringetje door een gaatje en maak hier de ketting aan vast. Ik vond het mooi om zowel een grote en een kleine schakelketting te gebruiken.

Stap 3 - armband

Stap 3: Meet hoelang de schakelketting moet zijn. Dit doe je door de ketting om je arm te draaien. Hou er rekening mee dat de lengte van de armband langer word doordat er nog een slotje tussen komt.

stap 4- armband

Stap 4: Maak de ketting aan het andere uiteinde vast en knip het overige deel weg.

Stap 6 - armband

Stap 5: Knip in het midden van de ketting de schakeltjes door.

Stap 7- armband

Stap 6: Verbind de grote en kleine ketting met elkaar door middel van een ringetje. Doe dit aan beide kanten.

Stap 8- armband

Stap 7: Maak aan n kant van de armband een slotje vast. Je hebt nu een armband van bouwmarkt materialen.

Eindresultaat:

armband 1

armband 4

armband 2

armband 3

Dit vind ik nou zo leuk aan DIY-projecten maken. Je kan van de onverwachtse voorwerpen iets heel leuks en origineels maken. Ik heb nog een aantal meter aan ketting over. Dit komt zeker nog een keer van pas. Momenteel loopt er ook een leuke win-actie met sieraden op mijn blog. Kom kijken en win.

Liefs, Renate

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?