Loslaten tussen de lakens

Een hoofd vol gedachtes kan je lijf behoorlijk in de weg zitten. Je herkent het vast wel: als je druk bent met werk, je vrienden of het reilen en zeilen thuis, lukt het je niet goed om te ontspannen en volkomen op te gaan in het liefdesspel met je partner. Maar er zijn ook andere gedachtes die maximaal genot in de weg kunnen staan. Denk aan onzekerheid over je uiterlijk of sturende gedachtes over hoe je partner je bemint: ik wil het liever zo, nu doet hij dit, neee ietsje zachter/harder!

Denken versus voelen

Het is best begrijpelijk dat die gedachten bij je opkomen, maar het helpt je niet. Want als je denkt, kun je niet goed voelen. De meeste vrouwen lukt het nog wel om hun gedachten los te laten als hun clitoris wordt gestimuleerd. Dan zetten ze die maalstroom even stil en geven ze zich over aan hun gevoel. Veel vrouwen lukt het dan wel om een orgasme te bereiken. Maar de seks wordt er zo veel fijner op als je al bij het voorspel die malende gedachten kunt stopzetten!

20 minuten of 5 minuten?

Alleen met een leeg hoofd kun je cht goed opgewonden raken. Het is wetenschappelijk bewezen dat een vrouw minimaal 20 minuten van optimale doorbloeding in het onderlijf nodig heeft om maximaal opgewonden te raken. Daarmee bedoel ik de hoogste staat van opwinding, waarbij bijvoorbeeld de G-spot het lekkerst werkt – met de nadruk op lekker en niet op werkt.

Die G-spot is een enorme verrijking van het liefdesspel. Maar veel vrouwen blijven maar denken, kunnen hun gedachtenstroom niet stilzetten en zich dus niet maximaal overgeven aan hun gevoel. Daardoor houden ze hun opwinding en de doorbloeding van het onderlichaam onbewust laag. De enige periode waarin ze hun gedachten cht loslaten, is vanaf het moment dat de clitoris wordt gestimuleerd totdat ze klaarkomen. Dan hebben we het over een tijdsspanne van ongeveer vijf minuten veel te kort om die maximale staat van opwinding te bereiken!

Zonde voor jezelf n je partner

Daarmee ontzeg je niet alleen jezelf, maar ook je partner veel genot. Hij doet zn best voor een goed voorspel, maar jouw gedachten beperken het effect daarvan. Denk jij weleens nou, moet dat n al hebben we haast ofzo? als zijn hand afdaalt richting je clitoris? Het kan best zijn dat hij allerminst haastig is, maar dat jij zijn eerdere strelingen en liefkozingen gewoon niet goed genoeg hebt gevoeld doordat je jezelf hebt geblokkeerd met je gedachten. Doodzonde natuurlijk!

En het kan ook nog eens het begin van het einde van een lang voorspel betekenen. Want zou jij moeite blijven doen voor een lang voorspel als je geliefde toch nauwelijks reageert? Ik snap wel waarom sommige mannen denken dat een lang voorspel toch geen nut heeft en snel op de clitoris afgaan. Want dat heeft tenminste effect!

Loslaten kun je leren

Als jij je durft over te geven aan je gevoel en je gedachtes durft los te laten, heeft zijn voorspel veel meer impact. Dan wordt het er voor jou n voor hem alleen maar leuker op. Dus dames, vraag je je zelf maar eens af: wat doe jij tijdens het voorspel? Blijft je hoofd doordraaien, blijven de gedachten je maar te binnen schieten? Doe jezelf en je partner een plezier en probeer die gedachten te laten gaan. Oefening baart kunst, want loslaten kun je leren ook tussen de lakens! En kun je daarbij wel wat hulp gebruiken, informeer dan eens naar mijn workshop verleidelijke vrouw.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?