Lize Mast
04/04/2014
1 min
0

LOS Muziektheater

04/04/2014
1 min
0

Houd je van een combinatie van komedie en muziek, waag je dan eens aan LOS Muziektheater. Ze spelen dit seizoen in vele theaters in het land hun voorstelling FCKD.

We wilden een keer iets anders zien dan onze favorieten Claudia de Breij en Sara Kroos en prikten blind een voorstelling uit het programmaboekje van het theater bij ons in de stad. Spannend, wat zullen we krijgen?! Nou, een topavond!

LOS bestaat uit vier meiden van rond de dertig en zij nemen het leven, zichzelf en elkaar flink op de hak. De voorstelling start met een lied over rare namen die ouders aan hun kinderen geven. Gelukkig hebben de meiden hele normale namen; Femke, Charlotte, Kim en. Dookje?

FCKD staat voor de eerste letters van de namen van de meiden, maar ze geven ook aan dat iedereen wel eens FCKD is. Want iedereen gelooft in liefde, geluk en Wikipedia, en niemand is ooit echt eerlijk. Als je altijd maar eerlijk bent, maak je geen vrienden, dus iedereen vertelt wel eens een leugentje, al is het slechts om bestwil.

Mijn vriend vindt dat ik wat aan mijn snorretje moet doen. Wat vindt jij, niks aan doen toch?

Welke snor?

De n gaat een relatie met een getrouwde man aan en weet toch medelijden van het publiek te krijgen, de ander wil geen man maar wel kinderen en is op zoek naar een geschikte zaadkandidaat.

De kleinste van het stel heeft een grote broer, maar hij is gehandicapt dus ook haar kleine broer. Haar broertje krijgt een aanzienlijke (figuurlijke) rol in het stuk. En Femke wil als doel in haar leven altijd eerlijk zijn.

Ze vertellen allemaal hun eigen verhaal en stoppen het vol zelfspot, dubbelzinnige teksten en gevoelige of hilarische liederen. Soms zijn ze wat plat en schaamteloos, daar moet je van houden. Ze zoeken de grenzen op, maar overschrijden ze niet.

Behalve hun herkenbare verhaallijnen en heerlijke grappen hebben ze ook nog eens prachtige zangstemmen. Kim knalt er zelfs rustig een stukje opera uit en Dookje begeleidt alles op de piano. Maar het grootste genot is wanneer ze vierstemmig zingen, zo mooi!

De versie die de LOS-meiden van Bohemian Rhapsody van Queen maakten is prachtig en met een knipoog! Maar dat mag je zelf gaan bekijken en beoordelen.

Foto Eva Broekema

http://www.los-muziektheater.nl/

Reacties
Categorieën