Lize in een podcast over vriendschap
08 april 2022 

Lize in een podcast over vriendschap

Voor een podcast serie van Suzanne Aslander, werd Lize gevraagd om deel te nemen in een uitzending over vriendschap. Een mooie gelegenheid om over dit onderwerp de diepte in te gaan.

In de podcast uitzending is er onder andere gesproken over hoe onze gedachten over vriendschappen in onze jonge jaren gevormd worden en wat dat met ons doet. Op de basisschool leren we eigenlijk dat je 'één beste vriendin' hebt. Terwijl, waarom zou dat 1 vriendin moeten zijn? Waarom is dat niet een groepje beste vriendinnen? En waarom zit daar exclusiviteit aan vast?

Dat maakt het gelijk ook beladen, want als dat om welke reden dan ook verandert, dan wordt het ook gelijk heel groots en ingewikkeld. Want dat was dan toch je beste vriendinnetje waar jij alles aan opgehangen hebt? Een verandering in zo'n exclusieve vriendschap kan zorgen voor een enorme leegte.

Wetende dat vriendschappen op zijn tijd kunnen veranderen, zou Lize al aan jonge meiden willen adviseren om meerdere vriendinnetjes in je sociale kring in te sluiten. En dat kunnen allemaal een soort 'beste vriendinnetjes' zijn, met ieder deel je weer iets anders.

Want als dat ene beste vriendinnetje gaat verhuizen of ze gaat een topsport beoefenen waardoor ze weinig tijd over houdt en veel gaan sporten met andere meisjes, dan kun jij ook wat makkelijker bewegen in je sociale groep. Wellicht trekt een andere vriendschap wat meer aan. Als we dat van jongs af aan goed leren, dan wordt het op latere leeftijd ook makkelijker om daar mee om te gaan. Vriendschap is, net als de rest van het leven, fluide en het is aan jou om daarin mee te bewegen. Hierover spreken we onder andere in deze uitzending die je hieronder kunt beluisteren.

Verder hebben we het gehad over het 'taboe' rondom vriendinnen zoeken, de uitdaging om op anderen af te stappen (inclusief tips hierover!) en waarom sociale contacten zo belangrijk zijn voor je welzijn. Als je het leuk vindt kun je de podcast hieronder beluisteren of hem alvast opslaan in je Spotify-lijst voor een keer dat je lekker aan het wandelen bent of in de auto zit. Veel luisterplezier!


Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?