Listen & Silent are spelled with the same letters, think about it
09 maart 2015 

Listen & Silent are spelled with the same letters, think about it

Het kan voorkomen dat je gesprekspartner zijn/haar verhaal doet en het enige juiste antwoord is de stilte. Of een warme, begripvolle glimlach. De stilte zegt vaak al zoveel meer dan 1000 woorden. Waarom je best willen doen om die juiste woorden te vinden? Soms dekken woorden helemaal niet de lading. Zijn we beter af wanneer we ons even stil houden. Alleen maar het luisterend oor bieden. Het kan zo zijn dat je gesprekspartner helemaal geen reactie hoeft te hebben op het verhaal. Aanvankelijk wil hij/zij dit alleen maar delen. En door het vertellen van het verhaal kun je vaak zelf al de mooiste ingevingen en antwoorden krijgen.

Heb je even geen zin in een gesprek en zit je hoofd toch (te) vol? Pak pen en papier. Of je laptop of tablet. En ga eens schrijven. Begin bij het begin. Of begin bij jouw begin als je hoofd overloopt. Schrijf het van je af. Door alles wat in je hoofd zit op papier te zetten. Ook hiermee krijg je de mooiste ingevingen. Door het schrijven, komen de antwoorden vanzelf bij je binnen. Schrijven werkt therapeutisch. Echt!
Papier is geduldig en stil. Het papier luistert naar jouw verhaal. Eigenlijk is het papier een prima gesprekspartner. Ga dit gesprek eens aan, wanneer jij er behoefte aan hebt.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?