Lize Mast
03/09/2015
0 min
0

Listen & Silent are spelled with the same letters, think about it

03/09/2015
0 min
0

Het kan voorkomen dat je gesprekspartner zijn/haar verhaal doet en het enige juiste antwoord is de stilte. Of een warme, begripvolle glimlach. De stilte zegt vaak al zoveel meer dan 1000 woorden. Waarom je best willen doen om die juiste woorden te vinden? Soms dekken woorden helemaal niet de lading. Zijn we beter af wanneer we ons even stil houden. Alleen maar het luisterend oor bieden. Het kan zo zijn dat je gesprekspartner helemaal geen reactie hoeft te hebben op het verhaal. Aanvankelijk wil hij/zij dit alleen maar delen. En door het vertellen van het verhaal kun je vaak zelf al de mooiste ingevingen en antwoorden krijgen.

Heb je even geen zin in een gesprek en zit je hoofd toch (te) vol? Pak pen en papier. Of je laptop of tablet. En ga eens schrijven. Begin bij het begin. Of begin bij jouw begin als je hoofd overloopt. Schrijf het van je af. Door alles wat in je hoofd zit op papier te zetten. Ook hiermee krijg je de mooiste ingevingen. Door het schrijven, komen de antwoorden vanzelf bij je binnen. Schrijven werkt therapeutisch. Echt!
Papier is geduldig en stil. Het papier luistert naar jouw verhaal. Eigenlijk is het papier een prima gesprekspartner. Ga dit gesprek eens aan, wanneer jij er behoefte aan hebt.

Reacties
Categorieën