Linkedin is veranderd: Zo maak je profiel weer helemaal top!
21 juni 2017 

Linkedin is veranderd: Zo maak je profiel weer helemaal top!

Deze check is tevens een goed moment om eens kritisch door je profiel te scrollen om te kijken of alles wat je erop hebt staan nog goed weergegeven wordt en om te kijken wat er beter kan! Hieronder een paar van die veranderingen voor jou op een rijtje en voorzien van praktische tips.

Je profielfoto

Die staat niet meer links maar in het midden in een rond kader. Je foto is natuurlijk nog steeds het eerste dat mensen zien en blijft dus van groot belang. Profielen zonder foto worden zo’n 7 keer minder bekeken. Zorg voor een goede, duidelijke, vriendelijke foto. Hij mag best flink ingezoomd zijn zodat hij ook op mobieltjes en in zoekresultaten nog steeds herkenbaar is.

Tip: Check meteen even hoe je tevoorschijn komt in zoekresultaten, want dat is hoe mensen je het vaakst voorbij zien komen!

Achtergrond

Maak je achtergrond persoonlijk door er een foto te plaatsen die iets met je werk of met jou als persoon te maken heeft. Gewoon een mooi plaatje mag ook, maar besteed er aandacht aan en maak het zo opvallender, unieker en persoonlijker.

Headline

Samen met je foto is dit het belangrijkste onderdeel! Hierop word je gevonden en deze kopregel staat ook naast je naam in alle reacties die je op Linkedin plaatst en in zoekresultaten. (zie tip hierboven)

Hierin zet je dus waarop je gevonden wilt worden en wat je over jezelf wil zeggen. Benoem hier je functie en als je momenteel geen werk hebt, vermeld je de functie die je zoekt. Als je hier wilt vermelden dat je beschikbaar bent, zet er dan in elk geval bij waarvoor je beschikbaar bent. Er gaat namelijk niemand alleen op zoek naar ‘beschikbaar’. Je kunt naast je functie ook een soort belofte doen. “Ik help ondernemers aan een omzet van minimaal 500.000 per jaar.” Dat trekt aandacht!

Samenvating’

Het stukje dat voorheen ‘samenvatting’ heette, is er nog maar wordt niet meer in zijn geheel getoond! Alleen de eerste twee regels zijn nog direct zichtbaar en daarin moet je de lezer dus verleiden om op ‘meer weergeven’ te klikken. Denk dus heel goed na wat je erin zet! Schrijf iets prikkelends en vermeld daarbij bijvoorbeeld ook je contactgegevens zodat mensen je kunnen bereiken als ze geïnteresseerd zijn.

De contactgegevens aan de rechterkant zijn namelijk meestal alleen zichtbaar als je met voor de mensen met wie je gelinkt bent. In de rest van ‘je samenvatting’, kun je van alles kwijt. Opsommingen doen het goed en maak zeker ook gebruik van de mogelijkheid om media toe te voegen. Een powerpoint, de link naar een artikel of blog dat je geschreven hebt, een leuk filmpje. Alles is mogelijk en bedenk dat we in een visuele tijd leven: beeld blijft veel beter hangen dan alleen tekst!

Contactgegevens

Deze staan in het nieuwe profiel aan de rechterkant. Vul ze zo compleet mogelijk in. LinkedIn is bedoeld om te netwerken en niets zo frustrerend als dat je eerst een half uur moet zoeken naar iemands nummer of e-mailadres voordat je contact op kunt nemen. Vul ook je verjaardag in. (geboortejaar kun je eventueel weglaten) Verjaardagen zijn leuke momenten om je netwerkcontacten te onderhouden. Stuur jarige contacten een persoonlijke felicitatie en vraag hoe het gaat.

Vaardigheden

Voorheen werd er een hele rij vaardigheden getoond met daarachter de fotootjes van mensen die je daarop hadden onderschreven. In de nieuwe lay-out worden er nog maar 3 getoond! LinkedIn kiest er zelf 3 uit, maar je kunt die keuze aanpassen. Check dus welke van je vaardigheden nu getoond worden en of dat voor jou de meest relevante zijn!

Mensen uitnodigen om te linken

Ook dit onderdeel is aangepast. Belangrijk: klik nooit direct op de knop ‘connectie maken’ maar ga altijd eerst naar iemands profiel. Daar kun je vervolgens wel op ‘connectie maken’ klikken en dan op ‘bericht toevoegen’.

Stuur nooit een uitnodiging weg zonder een persoonlijke boodschap! Natuurlijk is er nog veel meer te vermelden over een goed en vindbaar profiel maar dit zijn in ieder geval een aantal basisonderdelen waarmee je direct kunt beginnen.

Bedenk dat LinkedIn echt bedoeld is als zakelijk netwerk. Gebruik het daar ook voor. Ga niet pas netwerken als je ander werk zoekt maar maak er een gewoonte van om je netwerk steeds uit te breiden én onderhoud het!
Deel interessante berichten en reageer op berichten van anderen, denk mee en geef tips. Hoe meer jij zelf laat zien bereid bent te helpen, hoe meer je zelf geholpen zult worden!

Zijn wij al gelinkt?

Mijn Linkedinprofiel vind je hier: https://www.linkedin.com/in/dorinevanbree/
Ik link graag met je, dus stuur me gerust een uitnodiging. Wel een persoonlijk berichtje toevoegen natuurlijk 🙂

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?