Lijstje met letters

Quotes zijn vaak teksten die je kunnen motiveren of inspireren. Sommige quotes spreken je helemaal aan en passen in het moment. Pinterest staat vol met dit soort inspirerende quotes, maar hoe leuk is het om jouw meest inspirerende quote offline ook te gebruiken?! Met deze DIY kun je dat op een simpele maar een hele stijlvolle manier doen. Je hebt er niet veel voor nodig en het is zo gepiept. Letters in een lijstje oftewel inspirerende creativiteit.

Quote in lijstje

Wat heb je nodig?

  • Een fotolijstje
  • Houten letters (van Action bijvoorbeeld)
  • Een lijmpistool
  • Inpakpapier met een leuk patroon

Stap 1 – De achtergrond

Haal het fotolijstje leeg en gebruik het achterkantje om het inpakpapier op maat te knippen. Ben je bang dat je niet helemaal recht knipt? Je kunt er ook voor kiezen om een randje over te houden en dit vervolgens om de achterkant van het fotolijstje heen te vouwen. Lukt altijd! Vervolgens kun je ervoor kiezen om het glazen/plastic plaatje op de achtergrond te leggen, maar je kunt dit ook achterwege laten. Nog een leuke tip: als je je glazen plaatje weer in het fotolijstje legt, kun je het lijstje met een memobordstift gebruiken als een memobordje.

Quote in lijstje

Stap 2 – Vind jouw quote

Ga op zoek naar jouw quote via bijvoorbeeld Pinterest. Je kunt jouw quote aanpassen op de grootte van jouw fotolijstje of natuurlijk andersom. Let bij het uitzoeken van de quote op het aantal letters dat je tot je beschikking hebt. Ik had bijvoorbeeld 3 stuks van alle letters, dan kun je natuurlijk geen quote gebruiken waar 4 keer een E in voorkomt.

Quote in lijstje

Stap 3 – Plak de letters

Leg de letters op de achtergrond van jouw fotolijstje in de goede volgorde en op de goede plaats. Als je een grafisch patroon op jouw achtergrond hebt, kun je makkelijker rekening houden met de symmetrie van jouw quote. Plak ze vervolgens n voor n vast. De lijm uit het lijmpistool droogt snel dus wees vlug. Ook zal het lijmpistool draden van lijm achterlaten, maar die kun je eenvoudig verwijderen.

Quote in lijstje

Tadaa! Jouw lijstje met quote is af! Dat was toch redelijk simpel? Nu kan deze quote je elke dag opnieuw inspireren aan de muur of op tafel. Geniet ervan!

Wat is jouw favoriete quote?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?