Lifestyle: 5 dingen die het leven leuker maken
12 juni 2015 

Lifestyle: 5 dingen die het leven leuker maken

Het leven is niet altijd even rooskleurig, helaas. Ik denk dat dit bij iedereen zo is, ookal lijkt het soms dat mensen een ‘perfect’ bestaan hebben. Het leven moet je soms leuker maken dan dat het is! Hoppa, een lunch buiten de deur en zelfs nog kleinere dingen kunnen het leven al een beetje leuker maken. Wat mij blij maakt?

1. Avondje voor jezelf. Lekker shoppen, of lekker een avondje thuis. Neem een lekkere douche of een warm bad, een maskertje, een lekker boek… Kijk een leuke film of als je meer van het mediteren bent: doe iets wat rustgevend is. Je zult merken hoe belangrijk tijd voor jezelf is. Niet omdat anders je nagels niet gelakt zijn, maar wel dat jij een stuk frisser en vrolijker bent de volgende dag! Me-time levert energie op, bij mij in ieder geval heel veel energie! Het is leuk om altijd onder de mensen te zijn, maar even tot jezelf komen en leren om met jezelf te kúnnen zijn, is niet verkeerd!

2. Koop een lekkere starbucks! Lust je geen koffie? Ze hebben ook leuke theetjes. Een luxe koffie vind ik altijd een hele verwenning. Tegenwoordig heb je bij verschillende tankstations een Starbucks-corner. Zo leuk! Ik neem af en toe als ik het echt helemaal zat ben op de heen of terugweg naar mijn werk/huis een lekkere Latte Machiatto met een siroopje erin. Genieten geblazen!

3. Bewegen! Ookal heb je geen zin en zit je in een dip. Bewegen is goed voor je. Je krijgt er een energie boost van en je voelt je een stukje fitter. Lichaamsbeweging verlaagt de stresshormonen cortisol en adrenaline. Ook heeft bewegen een positief effect op de werking van serotonine en de hoeveelheid dopamine die in je hersenen aanwezig zijn. Klinkt heel goed! Nou nog even doen! Misschien helpt het opdreunen van de zin: ‘Sporten is leuk, sporten is leuk, sporten is leuk…’ Yay! Ik heb zelfs sinds een aantal weken de Jawbone UP 24 en dit motiveert ook wel enorm om meer te bewegen.

4. Maak een lekker ontbijt voor jezelf, of een goede lunch. Alleen de voorbereidingen zijn al heel leuk om te doen! Zoek een leuk receptje van een gezonde salade en haal de benodigheden in huis.

5. Sociaal zijn! Ga op visite, ga naar de sportschool om mensen te ontmoeten, bel met je vriendin of spreek af. Heb je een relatie? Investeer in je vriend/vriendin door een gezellige avond te hebben samen en eens wat anders te doen dan je gewoonlijk doet. Vooraf heb ik regelmatig tegenzin, en wil ik lekker thuis blijven of naar de sportschool. Maar na zo’n sociale avond ben ik helemaal opgeladen. Kletsen met vrienden en vriendinnen is zo leuk! Het zijn mensen die om je geven en om je heen staan. Dat is al een voorrecht op zich, toch?

Ik merk als mijn leven in een sleur zit, ik vaak deze punten niet genoeg doe. Voor mij zijn dit de echte headliners voor een leuker leven. Geniet! Tegenwoordig zit ik heel goed in mijn vel en houd ik me ook aan ‘mijn vijf headliners’. Het werkt gewoon echt. De balans vinden tussen sporten, vrienden zien, me-time, en natuurlijk nog je gewone werk… Soms is het allemaal best lastig te combineren.
Tegenwoordig doe ik het aardig goed en heb ik voldoende energie om ook nog een leuk persoon te zijn, haha. En het bloggen: dat gaat ook als een speer!

Herken jij deze headliners?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?