Door haar lichamelijke beperking zocht Cat nieuwe vriendinnen
09 mei 2023 

Door haar lichamelijke beperking zocht Cat nieuwe vriendinnen

Cat (42 jaar) is een ondernemende vrouw, die door een lichamelijke beperking sinds een tijdje niet meer werkzaam is. Hierdoor heeft ze meer tijd en behoefte om leuke activiteiten te doen met meiden die dezelfde interesses hebben.

Cat was actief op een ander platform waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten en waarmee je sociale activiteiten kunt ondernemen. Zij vond daar niet precies wat zij zocht. Na een activiteit ging ieder weer zijn eigen weg en hield zij er geen blijvende contacten aan over. Daarom ging Cat op zoek naar een platform waar ze echt een club meiden kon ontmoeten, waarmee ze verschillende sociale activiteiten kon doen. Wij spraken Cat over haar ervaring op VriendinnenOnline.

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik woon in Etten-Leur, ben 42 jaar oud, heb een partner en een bonusdochter die om de week bij ons woont. Daarnaast houd ik mij bezig met sporten, waaronder zwemmen en ik ga vaak naar de sportschool. Ik ga graag naar concerten/festivals en houd van een hapje en een drankje. Ik ben helaas door omstandigheden niet meer werkzaam. Mijn tijdsindeling is daardoor wat anders dan de meeste mensen in mijn omgeving en heb ik meer vrije tijd. Ik kan niet alles meer doen, maar heel veel dingen nog wel. Hierdoor ben ik gaan kijken via welke platformen ik andere meiden kon ontmoeten.

Waarom miste jij vriendinnen om je heen?

Mijn partner in ik hebben een heel verschillend schema, omdat hij werkt en ik mijn tijd vooral thuis doorbreng. Daardoor heb ik meer tijd en energie om erop uit te gaan. Hij vindt het juist heerlijk om thuis te zijn en te chillen. Ik had al wat andere platformen geraadpleegd om mensen te ontmoeten. Een platform waar ik mij eerder op aanmeldde was vooral gericht op het doen van een activiteit met gelijkgestemden en niet direct om vriendinnen of een vast groepje meiden te ontmoeten waarmee ik sociale activiteiten kon doen. 

Ik heb gelukkig al veel vriendinnen om mij heen, alleen zitten die in een andere levensfase of wonen ze ver weg en zie ik ze daardoor minder. Ze zijn druk met bijvoorbeeld kinderen of werk en ik heb dat helaas niet.

Hoe kwam je terecht op VriendinnenOnline?

In mijn research om gelijkgestemden te ontmoeten, kwam ik via via op VriendinnenOnline terecht. Ik heb een profiel aangemaakt en als member direct actie ondernomen door een oproepje te plaatsen en te reageren op anderen. Al na een week kwam ik terecht in een meidengroepje die allemaal van festivals houden. Via WhatsApp ging het contact verder en ging ik o.a. mee naar het zomercarnaval in Rotterdam. Wij waren met vijf meiden uit de leeftijdscategorie 22-41 jaar. Heel divers aan leeftijden, maar het maakt mij niet zoveel uit hoe oud iemand is, gezelligheid en een leuke klik zijn het belangrijkste.

Een andere activiteit die ik heb gedaan met één van de meiden uit het groepje was het bezoeken van Parkpop in Den Haag. ‘Mimi’ heet ze, wij hebben echt een geweldige klik! We hebben regelmatig 1-1 contact met elkaar en nu ben ik die connectie verder aan het uitbouwen. Mimi en ik matchen goed qua karakter. We hebben regelmatig contact en gaan er graag weer samen op uit.

cat-vriendinnen

Wat heeft VriendinnenOnline jou gebracht?

Ik had behoefte om samen met vriendinnen leuke dingen te ondernemen, zoals een festival bezoeken of ergens gezellig wat drinken of een hapje te eten. Ik kon me soms “eenzaam” voelen wanneer ik iets wilde ondernemen en mijn vriendinnen niet mee wilden/konden gaan. Mijn vriendinnen zie ik niet altijd door de verschillende levensfases. Ik heb wel een goede band met ze en kan nog steeds altijd bij ze terecht. Als er via VriendinnenOnline een vriendschap ontstaat met (één van) de meiden die ik heb ontmoet is dat natuurlijk fijn, maar ik vind het ook niet erg wanneer het contact wat oppervlakkiger blijft en we enkel leuke activiteiten samen ondernemen.

Zou je VriendinnenOnline ook aan anderen aanraden?

Zonder twijfel! Ik zou VriendinnenOnline zeker aanraden aan anderen. Dit heb ik trouwens al gedaan. Een kennis van mij die op dit moment niet veel vriendinnen heeft heb ik erop geattendeerd. Ik vertelde haar dat het platform van VriendinnenOnline heel gemakkelijk te gebruiken is en je per provincie/ stad leuke meiden kunt ontmoeten. Het enige wat je hoeft te doen is een profiel aanmaken, plaats daarna een oproep, reageer op het forum en zo kom je er wel. Go for it, zou ik zeggen!

Over de schrijver
Zana is een echte verbinder. Ze helpt leden om met elkaar in contact te komen en samen leuke activiteiten gaan ondernemen en organiseren. Het onderwerp ‘vriendschap’ is haar op het lijf geschreven en ze interviewt regelmatig vrouwen over dit mooie thema.
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?