Leuke tips om wenskaarten te laten bedrukken
26 februari 2017 

Leuke tips om wenskaarten te laten bedrukken

Type gelegenheden

Veel mensen gaan pas aan de slag met het ontwerpen van een kaart, zodra ze gaan trouwen of hun eerste kindje geboren wordt. Toch zijn er een tal van andere momenten, waarbij het oh zo leuk is om je eigen wenskaart te ontwerpen. Maak bijvoorbeeld een verjaardagskaart met een grappige foto van jou of van jullie die je naar iedereen kunt sturen op zijn of haar verjaardag. Dan moet je natuurlijk wel helemaal uitpakken; compleet met vlaggetjes, papieren punthoedjes, een taartje en een toeter. Als je het doet, moet je het goed doen. Wedden dat jij hun dag maakt?!

Of over een hele andere boeg, maar heb je wel eens gedacht aan het maken van een persoonlijke condoleancekaart? Dit kan bijvoorbeeld met een foto van een mooie lucht die destijds indruk om jou gemaakt heeft. Dat maakt het direct een stuk persoonlijker. En natuurlijk leent kerst zich ook uitstekend voor een zelfontworpen kaart, omdat je vaak in 1x een grote hoeveelheid kaartjes de deur uit doet. Geen standaard voorgedrukt exemplaar, maar een persoonlijk ontwerp voor je familie en vrienden!

Wat voor kaart maken

Kortom, er zijn heel wat gelegenheden waarbij jij een persoonlijke kaart kunt sturen. Als je deze laat drukken is het vaak wel voordeliger wanneer je er een groot aantal laat drukken, dus zorg dat je iets ontwerpt wat naar meerdere mensen verzonden kan worden. Ben jij handig met programma’s op je computer zoals photoshop? Dan kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Of ben je goed in tekenen? Maak dan een leuk plaatje die je later weer fotografeert om te laten bedrukken. Niet zo creatief aangelegd? Ga dan voor een grappige (familie)foto die je op een kaart laat afdrukken. Lees hier meer tips voor het maken van leuke familiefoto’s.

Formaat en afwerking

Is dit voor jou de eerste keer dat je een wenskaart gaat laten bedrukken? Kijk dan eens op Drukland.nl voor alle mogelijkheden die zij bieden. Bedenk voordat je aan de slag gaat of je een enkele of dubbelgevouwen kaart wilt. Ook het formaat kun je zelf kiezen. De meeste kaarten drukken worden op A6-formaat gedrukt, maar je kunt ook kiezen uit bijvoorbeeld A5-formaat of een vierkant ontwerp. Verder kun je kiezen uit diverse type materialen en tot slot kun je voor een matte of lak afwerking gaan. Laat je niet gek maken door alle opties, vaak zijn de meest eenvoudige opties al hartstikke mooi en nog het meest betaalbaar ook. We zijn benieuwd of je geïnspireerd bent geraakt! Laat je het ons weten zodra jouw kaartje gedrukt is?!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?