Laat je oude relatie geen invloed hebben op je nieuwe
21 oktober 2016 

Laat je oude relatie geen invloed hebben op je nieuwe

Vooral in relaties komt het vaak voor dat we nog denken aan die ene ex. Ook al weten we dat het niet goed is om appels met peren te vergelijken, we doen het toch. Ook al denken we aan die gelukkige momenten samen, het blokkeert je geluk op dit moment. We kunnen immers het gelukkige gevoel van toen, niet herbeleven. Het verstoort het moment om te groeien met je huidige partner.

Hoe kunnen we ons nu concentreren op onze huidige relatie?

Je zou bijvoorbeeld een soort afscheidsceremonie voor jezelf kunnen houden om oude gedachtes een plek te geven. We zijn altijd erg goed in het vieren van allerlei gelegenheden, zoals een zoveel jarig huwelijk maar afscheid nemen van iets dat blijven we lastig vinden.

Het opschrijven van herinneringen om deze een plek te geven, werkt vaak goed (niet alleen voor relaties overigens). Pak een vel papier en schrijf voor jezelf op wat voor positieve dingen je vorige relatie heeft opgeleverd, schrijf op de achterkant de dingen waar je moeite mee had. Hierna bekijk je beide kanten van je papier en schrijf je een brief aan jezelf. Je schrijft in de brief wat voor geweldige ervaringen je hebt gehad en welke wensen zijn uitgekomen. Voor de lastige dingen schrijf je naar jezelf hoe je deze hebt overwonnen en hoe het je heeft geholpen een sterker persoon te zijn in de toekomst.

Nu de brief aan jezelf af is, kan je van alle negatieve dingen afscheid nemen. En mocht je weer overvallen worden door oude gedachten en herinneringen, dan denk je aan de brief die je aan jezelf schreef en aan het hoofdstuk dat je hebt afgesloten. Je bent nu een beter persoon en je hebt je lessen gehad en je moet jezelf nu concentreren op het nu en daarvan moet je leren genieten.

Je kan de zojuist besproken brief aan jezelf gebruiken voor een afscheidsceremonie maar je kan natuurlijk ook zelf iets verzinnen om het oude achter je te laten. Zolang het voor jou maar goed voelt.

Deel je angsten

Verder is het erg belangrijk om je angsten en terugkomende vervelende herinneringen te delen met iemand die je kan helpen om je emoties in een objectiever daglicht te zetten. Als we niet over onze emoties praten en ons gevoel wegstoppen, gaan deze ons leven beheersen. Door er met andere over te praten, zie je de dingen vaak in een ander perspectief en krijg je een realistischer beeld van je gedachtes.

Het is verleidelijk om over je angsten te praten met je huidige partner. Het voelt vertrouwd maar het is verstandiger om dat met een professioneel iemand te doen. Die kan je namelijk helpen om de rust te vinden in je huidige relatie.

Hopelijk helpt 1 van de adviezen jou om je gedachtes uit het verleden los te laten en je te concentreren op het ‘nu’. Want jij en je partner verdienen de complete aandacht voor elkaar.


Hoe heb jij je ex geliefde een plekje gegeven en hoe deed je dat?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?