Kusjes en zoenen voor  Valentijnsdag
12 februari 2016 

Kusjes en zoenen voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag, dus de hoogste tijd om iets leuks te bedenken voor je Valentijn. Naar mijn idee vraagt Valentijnsdag niet om grote gebaren, maar is het een dag voor een lief gebaar en een extra kus….

Valentijnsdag
Paus Gelasius I riep al in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Een van de verhalen over de oorsprong van deze dag is dat volgens de legende een jong paar bij bisschop Valentijn kwam,met het verzoek hen te trouwen. De bruidegom was een heidense soldaat, de aanstaande bruid een christen. Bisschop Valentijn vond de liefde zwaarder wegen dan de wetten van de keizer, en huwde het stel. Al snel kwamen er meer paren met hetzelfde verzoek. Valentijn werd aangegeven en gearresteerd… Tja: regels zijn regels… Toen hij voor de keizer moest verschijnen, probeerde hij deze ook te bekeren. Keizer Claudius voelde zich beledigd en liet Valentijn martelen en onthoofden op 14 februari, ( welk jaartal het was, is onduidelijk). Voordat het vonnis werd uitgevoerd, zag Valentijn nog kans het dochtertje van de gevangenisbewaarder een briefje toe te stoppen met de woorden: Van je Valentijn…
scheurkaart

Om de extra kus op Valentijnsdag niet te vergeten, heb ik een freeprintable kusjes-scheurkaart gemaakt. Je kunt het uitprinten en aan je lief geven. Als je de scheurkaart download en uitprint, krijg je er gelijk 2. Eén van de twee kun je wegdoen, maar kun je ook gewoon weggeven aan een ander. Want er zijn vast nog meer lieve mensen die een zoen verdienen, zoals je moeder, je oma of een lieve vriend(in) zijn. Een zoen kost niks, is altijd bij de hand en zeer makkelijk weg te geven! Veel plezier!

Voor valentijnsdag

freeprintable kusjes-scheurkaart

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?