Kritiek krijgen als plussize blogger
01 november 2016 

Kritiek krijgen als plussize blogger

Een van deze toffe vriendinnen maakt meerdere keren per week de meest gave looks. Regelmatig worden haar outfits opgepikt door grote magazines en plussizepagina’s op social media. Meerdere keren in haar blogcarriere heeft zij te maken gehad met bodyshaming. Onlangs was er een groot kledingmerk wat haar foto oppikte en deelde. Ze droeg namelijk items uit hun collectie en zoals altijd was het prachtig gecombineerd, en dat vond dit merk ook.

Reacties

De reacties die erop volgden waren misselijkmakend. Zij droeg haar rokje hoog in de taille, droeg een panty met over-the-knee boots en een zwarte top. Een kek hoedje en een tasje maakten de outfit helemaal af. Voor veel vrouwen bleek deze outfit een brug te ver. Dat kan, niet iedereen heeft dezelfde stijl en smaken verschillen. Uiteraard moeten sommige mensen dit ook uiten, en op zich is daar ook geen probleem mee. Draag jij liever kleding waar je je veiliger in voelt: prima. Mag allemaal.

Maar er zaten een paar rotte appels tussen die haar persoonlijk aanvielen. Dat ze nog dikker zou lijken, dat ze beter op de Wallen kon staan: de meest gore woorden werden gebruikt. Why, tell me why! Het werd echt lelijk. Ik sprong voor haar op de bres en gelukkig kwamen er meer positieve reacties. Ook het kledingmerk nam het voor haar op.

Zij zelf haalde haar schouders op en kon zich er niet meer druk om maken. Ik denk dat ze een klein beschermingsmechanisme heeft ontwikkeld. Verstandig! Maar het is eigenlijk absurd.

Bodyshaming

Het komt veel vaker voor dan je denkt: bodyshaming. Zo is er afgelopen week een campagne gestart om een meisje met ondergewicht van YouTube te bannen. Ook dit is niet normaal. Iemand bannen om haar gewicht…

Wanneer iemand met overgewicht of ondergewicht zich op social media begeeft, wil dat niet zeggen dat ze iedereen aanmoedigen hetzelfde te zijn. Het betekent dat ze zich niet schamen voor wie ze zijn en zichzelf durven te laten zien. Ik vind dat miljoen keer mooier dan die rotte appels die (vaak anoniem) andere mensen de grond in trappen.

Laten we eens wat liever zijn! Voor elkaar, voor bovenal voor onszelf.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?