Korte metten met vieze vaatdoekjes
02 september 2015 

Korte metten met vieze vaatdoekjes

Maar hoe fris is dat vaatdoekje?

Vaatdoekjes zijn een bron van bacterin. En die bacterin hebben de vervelende eigenschap dat ze zich in rap tempo vermenigvuldigen. Na 24 uur kunnen er in een vaatdoekje zelfs meer dan 4 miljard bacterin zitten. De bacterin in de vaatdoekjes vinden het daar wel prettig, lekker warm en vochtig. Als je te lang met een vaatdoekje doet, dan ben je vooral bezig met het verspreiden van al die bacterin. Geen prettig idee, toch? En het is ook nog eens onhyginisch en gevaarlijk! We denken dat het aanrecht schoon is en daar bereiden we onze maaltijden op.met kans op een voedselvergiftiging. In Nederland worden er dagelijks ongeveer 2000 mensen ziek van eten. Een groot deel van die voedselinfecties ontstaat in eigen keuken. Hoog tijd dus om korte metten te maken met vieze vaatdoekjes!

Maak korte metten met vieze vaatdoekjes

Vaatdoekjes zijn vrijwel onmisbaar in de keuken. Je kunt gaan werken met keukenpapier of wegwerpdoekjes, maar dat is niet nodig. En het is duur in gebruik en je belast het milieu meer dan met een gewoon vaatdoekje. Wanneer je de volgende regels in acht neemt, kun je prima je vaatdoek in ere houden.

  • Spoel je vaatdoek na gebruik goed uit en laat deze drogen
  • Gebruik iedere dag een schoon exemplaar
  • Was je vuile vaatdoek uit op minimaal 60 en gebruik geen wasverzachter. Gooi geen nat vaatdoekje in de wasmand, maar laat deze eerst drogen.
  • Je kunt de vaatdoek even snel tussendoor opfrissen door deze uit te spoelen en er kokend water over heen te gieten. Daarna laten drogen
  • Dit kan ook in de magnetron. Vaatdoekje gedurende 1 minuut op hoog vermogen in de magnetron leggen en ook weer laten drogen.
  • Gebruik je vaatdoekje alleen voor het aanrecht en tafel
  • Sponsjes kun je beter niet gebruiken. Die houden langer vocht vast, waar bacterin gek op zijn. Wil je een sponsje in de magnetron verhitten, kijk dan goed of het geen metaaldeeltjes bevat, die kunnen namelijk vlam vatten in de magnetron
  • Voor het schoonmaken van echt vieze vlekken kun je beter wel een stuk keukenpapier of een wegwerpdoekje gebruiken
  • Vervang ook je thee- en handdoek dagelijks
Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?