Benodigdheden:
– 400 ml (dikke) kokosmelk
– 400 ml Gecondenseerde melk
– Kokos stukjes
– 1 Vanillestokje
– Kokosrasp (optioneel)
Recept:
Stap 1: Snij de kokosstukjes in kleine snippers.
Stap 2: Voeg de kokosmelk , de gecondenseerde melk en kokosstukjes in een blender. Mix tot het geheel glad is. Laat geen kokosstukjes achter.
Stap 3: Voeg de binnenkant van het vanillestokje aan de mix toe.
Stap 4: Voor meer textuur voeg je wat kokosrasp toe.
Stap 5: Vries het mengsel in. Het duurt ongeveer 6 uur totdat het bevroren is.
Stap 6: Serveer in een bakje of op een hoorntje. Eet snel op, want met deze temperaturen smelt het ijs snel weg.
Leuke extra:
– Dip de bovenkant van het hoorntje in de chocoladesaus.
– Discodip is altijd een feestelijke toevoeging.
– Serveer het ijs in een halve gedroogde kokosnoot.
– Voeg chocolade snippers toe en maak kokos- stracciatella ijs.
Met dit recept kan je niet alleen bij de ijsboer, maar ook thuis van kokosijs genieten. Eet smakelijk!
Wat is jou favoriete ijssmaak?
Liefs, Renate