Koken met vriendinnen; 4 ideeen voor een leuke invulling
26 april 2017 

Koken met vriendinnen; 4 ideeen voor een leuke invulling

American dinner party

Bij een zogenoemde ‘American party’ is het de bedoeling dat iedereen iets meeneemt. De gastvrouw verzorgt de ambiance en de drank en de genodigden maken allemaal een lekker receptje of hapje. Zo staat de tafel in no time gevuld met allemaal kleine gezellig bites en op deze manier geeft iedereen een leuke bijdrage aan de avond. Super voor zowel de gasten als de gastvrouw!

Kookclub

Ook een leuk idee om met een clubje vrouwen te doen, is een kookclub beginnen. Zo’n groep hoeft niet eens uit je beste vriendinnen te bestaan, je kunt ook een clubje vrouwen bij elkaar zoeken die elkaar via via kennen (bijvoorbeeld van een sportclub). Hoe gaat zoiets in z’n werk? Wij geven je een idee, natuurlijk kun je dit op talloze manieren invulling geven.

Stel, je bent met 10 vrouwen, dan maak je groepjes van 3 of 4 personen en iedereen legt voor de avond 25,- in. Degene die ‘aan de beurt’ zijn, verzorgen dan met elkaar een lekker en origineel 3-gangen menu. Je moet natuurlijk wel een beetje uitdaging zoeken in het koken, dus verzorg iets wat je normaal niet zo snel zou maken. Je kunt ’s middags al beginnen door met elkaar inkopen te doen op de markt, kleine speciaalzaken of de toko. Zo kun je alvast helemaal in de stemming komen!

Zelf de chefkok zijn

Wat je natuurlijk ook kunt doen -en wat het meest gebruikelijk is- is dat jij je vriendinnen uitnodigt op het eten. De ene keer kook jij en de andere keer eet je bij die vriendin of vriendinnen. Om te voorkomen dat je op de avond supreme in de keuken staat en eigenlijk alleen maar in een verzorgende rol zit, adviseren wij je om eten te kiezen wat je alvast kunt voorbereiden. Denk hierbij aan een lasagne, ovenschotel of maaltijdsoep. Het enige wat je hoeft te doen is deze op te warmen, waardoor je stressvrij de avond kunt doorkomen.

Een makkelijk en lekker recept is deze aubergine lasagne en maak als toetje bijvoorbeeld een chiazaad pudding; dit is goed voor te bereiden zodat je lekker kunt ontspannen zodra je gasten er zijn.

Rolling dinner

Ook een leuk idee is om een keer een ‘rolling dinner’ te houden met een club vriendinnen. Dan is het natuurlijk wel van belang dat je niet te ver van elkaar vandaan woont. Het voorgerecht is dan bij 1 iemand, vervolgens ga je naar iemand anders voor het hoofdgerecht en jullie sluiten af bij het derde huis voor een dessert. Zo kom je elke keer weer in een andere gezellige setting terecht en heb je tussendoor even een ‘loopje’. Hartstikke origineel!

Kook jij wel eens met je vriendinnen? En hoe pakken jullie dat aan?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?