Kleed je slank

Kies de juiste maat

Het is erg belangrijk om de juiste maat te kiezen, neem hier dus ook de tijd voor. Niet in elke winkel is een maat ‘M’ even groot. Dat kan verschillen. Je lichaam verandert ook, dus misschien heb je na een tijdje een maat kleiner of groter nodig. Je moet te strakke kleding vermijden, want dat accentueert vetrolletjes. Door de gespannen stof zie je er extra dik uit, terwijl je dat helemaal niet bent. Te grote kleding is ook uit den boze, want zo verstop je je mooie figuur. Wijde, te grote kleding verhult je kleine buikje niet, het laat het alleen maar erger lijken. Vormloze kleding maakt je vormloos. Vandaar is het zo belangrijk om de juiste maat te kiezen. Goed passende kleding creert juist een slank silhouet. Vergelijk verschillende maten met elkaar. Zo kom je erachter, welke maat je het meest flatteert.

Ondergoed

Koop je ondergoed ook in de juiste maat. Anders is er kans dat je het randje van je onderbroek door je broek gaat zien. Weet je welke cupmaat je hebt? Laat dit eens meten door een professional. Een goede (maat) BH kan wonderen doen voor je lichaam. Voel je je niet happy in een jurk of een strakke broek? Dan is het een idee om corrigerend ondergoed uit te proberen. Dat geeft een afslankend effect. Koop shapewear niet te strak, want dan is het afslankende effect meteen weg.

Zwart

Dat zwart en andere donkere kleding afkleedt, dat wisten we natuurlijk allang. Zwart is niet altijd zo’n leuke kleur om te dragen, dus draag ook eens wat kleur of koop een topje met een opvallende print. Heb je een mooi bovenlichaam en ben je wat minder blij met je benen? Draag dan een topje in een felle kleur en een donkere spijkerbroek. Door de felle kleur wordt de aandacht naar je bovenlichaam getrokken en je benen lijken slanker door de donkere kleur. Of ga voor een leuk printje die de aandacht trekt.

Taille

Creer een zandloperfiguur door de aandacht te trekken naar je taille. Hoe doe je dat dan? Door een riem rond je taille te dragen. Kies getailleerde kleding, zoals een getailleerd jasje, zodat je middel er slank uit komt te zien. Een hoge kokerrok of een high waisted jeans trekken ook de aandacht naar je taille. Dit zijn allemaal trucjes om je middel er extra slank uit te laten komen.

Lange en slanke benen

Als je wilt laten lijken dat je lange en slanke benen hebt, dan moet je hoge hakken dragen. Door de hakken lijk je langer en daardoor lijk je weer slanker. Twee keer bonus!

Accessoires

Accessoires zijn echte blikvangers. Grote oorbellen en een statement-ketting trekken de aandacht naar je gezicht en hals, terwijl een riempje je taille accentueert. Denk er dus goed over na waar je de aandacht naar toe wilt laten gaan en doe dit met de juiste accessoire.

Als allerlaatste is het goed om te weten dat je de kledingtrends niet zomaar over moet nemen. Als iets in de mode is, betekent dat niet dat het jou mooi staat. Kies kleding die jij leuk vindt en waar jij je goed in voelt.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?