Maureen: “En nu is het klaar met me alleen en onzeker voelen” en dus meldde zij zich aan op VriendinnenOnline
02 januari 2023 

Maureen: “En nu is het klaar met me alleen en onzeker voelen” en dus meldde zij zich aan op VriendinnenOnline

Wij ontvingen een leuk mailtje van Maureen (26), die vertelde dat ze een gezellige vriendin op onze website gevonden heeft en binnenkort zelfs met 12(!) meiden van VriendinnenOnline gaat lunchen! Hoe tof is dat?! Wij wilde graag haar verhaal horen en zo kwamen wij met haar in contact. 

Wat fijn dat je je jouw verhaal wilt delen met ons, kun je vertellen hoe jij op VriendinnenOnline terecht bent gekomen?

Ik voelde me op een gegeven moment een tijdje eenzaam, zeker in de coronaperiode. Daarnaast begon ik ook te twijfelen aan mezelf, of ik wel leuk genoeg was voor andere meiden. En dat ik mezelf moest gaan veranderen en leuker gedragen of kleden, want als ik er leuk uitzag dan zou er vast ook wel iemand leuk op mij af stappen. Ik werd daar heel onzeker van en voelde me alleen. Tot ik op een dag besloot dat het maar eens klaar moest zijn.

Uiteindelijk moet je het zelf veranderen en ik heb mezelf voorgenomen om mezelf niet meer zielig te vinden en de situatie te accepteren zoals het is. Mensen zullen altijd komen en gaan. Vervolgens ben ik op het internet gaan kijken en via Google kwam ik op VriendinnenOnline terecht.

Wat vervelend dat je je ook zo eenzaam gevoeld hebt, hoe heb je dat ervaren?

Ik denk dat iedereen dat wel eens heeft gehad, zeker in de corona periode. Daarin ben ik vast geen uitzondering. Soms heb je het gevoel dat je iets niet kan delen met iemand (zoals je mening omdat je bang bent dat ze je daarom niet meer leuk vinden) of voel je je somber door iets anders wat gebeurd is wat je niet kwijt kan. Gelukkig hield het bij mij nooit heel lang aan.

Wat dapper dat je toch die stap gezet hebt! Hoe ben jij op het platform te werk gegaan?

Ik heb mijn profiel aangemaakt en heb een bericht geplaatst om mezelf voor te stellen en ik heb zelf ook op een paar meiden gereageerd. Gelukkig ging me dat goed af, ik vond dat niet perse spannend.

Met hoeveel meiden heb je in totaal chat-contact gehad op de website?

Via de site had ik met 4 meiden contact, maar 1 van die meiden zat in een grote whatsappgroep met allemaal meiden van VriendinnenOnline tussen de 20 en 30 jaar oud. Daar ben ik uiteindelijk voor uitgenodigd en er zitten nu bijna 20 meiden in deze groep en het groeit elke dag.

En met hoeveel meiden heb je daadwerkelijk afgesproken?

Met 1 meid heb ik apart afgesproken, dat was na ongeveer 3 weken. We hebben toen in Hilversum afgesproken en wijntjes gedronken op een terras. Gelijk mega leuk en gezellig gekletst! We hadden gelijk zo’n leuke klik dat het al snel heel normaal voelde en die spanning ook weg was. Nu hebben we wekelijks contact en gaan we binnenkort nog een keer afspreken.

En ook heel leuk, deze zaterdag gaan we met een groep van 12 meiden lunchen in Utrecht!

Dat is wel heel leuk zeg! Wat vind jij belangrijk in een goede vriendschap?

Ik vind het belangrijk dat je weet wat je aan iemand hebt en dat je ook op diegene kan steunen, in goede en slechte tijden. Ook wil ik in een vriendschap veel lol hebben en altijd wat te kletsen hebben. Maar het moet ook niet ongemakkelijk voelen als het even stil is.

Daarnaast vind ik het fijn als je elkaar elke dag zou kunnen spreken maar dat het ook niet raar is als je elkaar een paar weken niet hebt gesproken of gezien. En het allerbelangrijkste vind ik het vertrouwen.

Geloof jij dat goede vriendschappen voor altijd zijn of dat deze kunnen veranderen in de loop van het leven?

Ik geloof dat het leven loopt zoals het loopt en dat sommige goede vriendschappen niet voor altijd hoeven te zijn. Je kan heel goed met iemand bevriend zijn, maar uiteindelijk toch uit elkaar groeien zonder dat er specifiek iets gebeurd is puur door verschil in interesses of omgeving. Maar ik geloof ook in soulmates en ik geloof dat je dat ook in een vriendin kan vinden.

Zou je andere meiden nog een tip kunnen meegeven hoe zij ook leuke nieuwe vriendinnen kunnen leren kennen?

Stel jezelf open en wees niet bang om nieuwe mensen te leren kennen of aan te spreken. Je bent leuk zoals je bent en je trekt aan wat je uitstraalt! SMILE!

Wil jij ook nieuwe vriendinnen leren kennen? Op ons platform zitten duizenden vrouwen die ook op zoek zijn naar gezellige contacten en leuke uitjes om met andere vrouwen te ondernemen. Sluit je gerust aan! Lees hier hoe VriendinnenOnline werkt!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?