kerstboompjes vouwen

Deze kerstboompjes van papier zijn heel gemakkelijk zelf te maken. En als je er eenmaal eentje gemaakt hebt wil je er mee. Maak ze in verschillende formaten en op verschillende kleuren papier. Ook erg leuk gebruik papier met een print, een bladzijde uit een tijdschrift of een boek of ga zelf papier decoreren en vouw hier een kerstboompje van.

Zet een aantal kerstboompjes bij elkaar, zet ze onder een stolp of hang ze op. Genoeg mogelijkheden.

Hier vind je de werkbeschrijving.

kerstboompje vouwen

Het papier moet een vierkant zijn. Vouw nu het papier van hoek naar hoek. Open het papier. Dit papier moet acht driehoeken hebben(figuur 1). Vouw het papier nu tot een drie hoek, na beetje puzzelen krijg je het zoals op de foto, je moet het papier een soort naar binnen slaan. Vouw vervolgens de “flap” aan de linkerzijde van de middenlijn. Herhaal dit voor de rechter (figuur 3). Doe je vinger in een hoekje en til uw vinger op en opent de flap en vouw dubbel. Herhaal dit aan de rechterkant, en het eindresultaat moet lijken op Figuur 5. Draai de origami en herhaal stappen 3-5, nu heb je figuur 6. Knip de onderkant van de kerstboom af zodat je een rechte onderkant krijgt. Knip aan weerzijde de boom 4x in. Nu de ingeknipte hoekjes omvouwen. Herhaal dit voor elke hoek en nu open vouwen.

Veel vouwplezier en fijne feestdagen!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?