Kamperen op een festival? Deze tips zijn goud waard!
12 juli 2019 

Kamperen op een festival? Deze tips zijn goud waard!

Terwijl ik dit schrijf zit ik in een tentje terwijl het al uren aan het regenen is. Niet de beste omstandigheden, maar je moet iets over hebben voor een leuk festival. Aangezien ik toch nog behoorlijk veel onvoorbereide mensen om me heen zie rondlopen, leek het me leuk om weer eens wat tips uit te delen (de tips die hieronder beschreven staan gaan voornamelijk over het kamperen op meerdaagse festival).

Bagage

Het handigste om mee te nemen naar een festival is een backpack. Als je die nou niet hebt kun je een ander soort rugzak meenemen of een tas met meerdere doeleinden. Eentje die je bijvoorbeeld kan dragen en rollen. Neem geen vakantiekoffer mee! Veel mensen vinden dit in eerste instantie een slim idee, maar er blijft niks van je wieltjes over en het terrein is gewoon niet gemaakt voor rollende voorwerpen.

Laarzen

Ook al zeggen de weersverwachtingen dat het alle dagen droog blijft, ga uit van modder. Zodra er al een klein beetje regen is gevallen zal het terrein n grote modderpoel worden. Daarom is het altijd handig om wat laarzen mee te nemen. Er zijn tegenwoordig super veel leuke laarzen te verkrijgen die goed onder je festivaloutfit staan.

Grondzeil

Ook iets wat je snel vergeet, maar zo handig wanneer het heeft geregend. Het houdt je tent namelijk een stuk schoner en je hebt een veel kleinere kans dat je tent onder stroomt (iets wat ik hier te vaak gezien heb!). Ook is het fijn om een extra groot stuk grondzeil mee te nemen, zodat er ook wat net voor de tent overblijft. Hier kan je dan heerlijk je ontbijtje opeten en hoef je niet op het vochtige gras te zitten.

Waslijn

Er zijn altijd wel wat bomen in de buurt te vinden waar je je waslijn aan kan vastmaken. Neem een stuk touw mee of iets anders wat werkt en hang het van de ene naar de andere boom. Als je je handdoek over je tent gaan hangen zal hij niet of nauwelijks drogen en er is een grote kans dat deze er af waait. Ik spreek uit ervaring.

En dit moet je ook niet vergeten!

Zorg ervoor dat je warme kleding hebt ingepakt. Ook in de zomer kan het in de avond erg afkoelen en dan heb je het steenkoud in je tent. Neem daarnaast een koeltas mee zodat je je eten en drinken koel kan bewaren, een lampje die je aan de tent kan hangen en vergeet de hamer niet zodat je de haringen in de grond kan slaan. Ook een weg gewaaide tent heb ik vaak genoeg voorbij zien komen. Dan nog als laatste maar ook het allerbelangrijkste: geniet ervan!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?