Kamperen in style: Glamping

Weg met alle kampeer clichs. Je kunt nu je tas inpakken en wegwezen. Geen auto vol luchtbedden, slaapzakken en kookapparatuur. Bij aankomst kun je meteen gaan genieten, want alles is aanwezig. Goede bedden, een compleet ingerichte keuken, comfortabele zithoek, opbergruimte, buitenkeuken, picknicktafel en soms zelfs een heerlijke hangmat.

Kamperen onder canvas
Toen de ingerichte safaritenten in trek kwamen ontstond de term glamping. Het kamperen onder deze canvasdoeken werd gezien als ‘luxe kamperen’ waar de naam glamorous camping ‘glamping’ vandaan komt. Het is de ultieme kampeerbeleving. Luxe, comfortabel en midden in de natuur. Safaritenten zijn al in een groot deel van Europa te vinden, vooral in Itali, Frankrijk en ons eigen (kikker)landje Nederland.

Naast de safaritenten zijn tegenwoordig ook meerdere unieke en bijzondere mogelijkheden om te glamperen. Romantische pipowagens, kitscherige authentieke woonwagens, hippe tipi’s en gepimpte caravan’s.

Geen WC-rol meer mee over de camping
Glamping is natuurlijk erg comfortabel omdat je op een echt bed ligt of zelfs een boxspring, maar wat echt luxe en comfortabel is je eigen wc/badkamer. Nu hoef je niet meer met je WC-rol onder je arm naar het toilet te lopen. Dat scheelt weer een aantal beschamende momenten.

Glamping is niet alleen comfortabel voor jezelf omdat je ten eerste weinig (camping)materiaal hoeft mee te nemen, maar ook voor de kinderen is het ideaal. Voor kinderen is het vaak lastig om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving en al helemaal om dan ook nog op een luchtbedje te moeten slapen. Nu kunnen ze heerlijk op een echt bedje slapen en toch vrij in de natuur zijn.

Glamping is echt de nieuwe manier van kamperen en sinds een aantal jaar razend populair. Iets voor jou?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?