Kaarsjesglaasjes met een kantpatroon
22 augustus 2017 

Kaarsjesglaasjes met een kantpatroon

Je kent het vast wel als je kinderen hebt, overal in huis zwerven lege babyvoedings potjes. Ik kook regelmatig zelf voor onze kleine meid, maar soms is het wel heel erg makkelijk om een potje warm te maken. Vanaf het eerste potje besloot ik om deze niet weg te gooien, omdat ik me niet voor kon stellen dat ik ze niet een mooi tweede leven zou kunnen geven. Het was me al opgevallen dat er precies een waxinelichtje in zou kunnen passen en dus was het idee geboren om er leuke kaarsjesglaasjes van te maken.

Andere glazen potjes zijn hier ook erg voor geschikt (bijvoorbeeld die van de pastasaus/groentes). Kaarsjes zijn romantisch, gezellig en erg knus tijdens koude en donkere avonden. Je kunt de potjes uiteraard gewoon neerzetten en er een lintje omheen doen, maar het leek mij leuker om ze een klein beetje te decoreren. Dit is bijvoorbeeld ook erg gezellig om met (nieuwe) vriendinnen samen te doen! Ik zal stap voor stap uitleggen hoe ik mijn kaarsjesglaasjes gemaakt heb.

Benodigdheden:

  • Lege potjes (bijvoorbeeld babyvoedingspotjes, lege pastasaus potten, groentenpotten enz.)
  • Kant, spelden
  • Spuitbus verf (Ik heb die van mij bij de Action gekocht voor 2,09)
  • Emmer water, schuursponsje, oude krant
benodigdheden maken kaarsje van babyvoeding potjes.jpeg

Stap 1: Om de etiketten en lijmresten te verwijderen kun je de potjes het beste een tijdje in een emmer met (heet) water zetten. Hier kun je dan een beetje afwasmiddel bij doen.

babypotjes in emmer met zeep.jpeg

Ik heb mijn potjes de hele nacht in de emmer met water en zeepsop laten staan.

babypotjes in emmer.jpeg

Toen ik de potjes de volgende ochtend uit de emmer haalde, vielen de etiketten er zon beetje gelijk af.

babypotjes losweken.jpeg

De lijmrestjes heb ik met een schuursponsje weggepoetst.

babypotjes afsponzen.jpeg

Even laten drogen en je bent klaar om aan de slag te gaan!

babypotjes laten drogen.jpeg

Stap 2: Nu kun je verschillende stukjes kant om de potjes heen spelden. Je kunt ook steeds hetzelfde stukje kant nemen, maar dan ben je iets langer bezig want je moet de verf even laten drogen voordat je het kant eraf kan halen.

babypotje beplakken met kant.jpeg

Nu raad ik je aan om naar buiten te gaan en daar een (oude) krant neer te leggen. Zet nu het potje op de oude krant en bespuit deze met verf.

glaasje bespuiten met verf.jpeg

Je kunt ook meerdere stukjes kant om een potje spelden.

glaasje laten drogen.jpeg

Wacht nu totdat de verf droog is en haal dan het kant eraf.

kant van glaasje halen.jpeg

Als het goed is zie je nu een mooi transparant kantpatroon. Je kunt hetzelfde stukje kant opnieuw gebruiken.

resultaat kaarsen van babyvoeding potjes.jpeg

Welk kant het beste resultaat geeft is even uittesten. Nu kun je alsnog leuke lintjes om de bovenkant doen en waxinelichtjes in de potjes stoppen. Ze zouden ook leuk staan op een DIY (Do It Yourself) bruiloft of feestje! Met een lege fles kun je hetzelfde doen en er dan bijvoorbeeld wat bloemen inzetten. Veel knutselplezier!

kaarsjes van babyvoeding klaar.jpeg

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?