Je wintergarderobe kan ook kleurrijk!
02 februari 2019 

Je wintergarderobe kan ook kleurrijk!

Kleur is energie

Door kleur voelen we ons niet alleen vrolijker maar staan we ook meer open naar anderen toe. Kleur is energie en heeft een krachtige werking op ons en onze omgeving. Iedere kleur heeft zijn eigen eigenschap en energie en zal je ook iets anders laten ervaren. Iedereen weet dat tijdens de zomer de mensen zoveel vrolijker zijn dan tijdens de winter. De zomer is licht, de winter is donker. Dit geldt hetzelfde voor de kleding die je draagt.

Shoppen

Annemarie kan daarom niet wachten op het shoppen van deze kleurrijke items en te beginnen om meer van haarzelf te gaan laten zien. Alleen is er in deze tijd van het jaar altijd erg veel zwart, grijs en wit te zien en minder vrolijke en frisse kleuren. Terwijl een rood, geel, roze of groentint ook erg mooi kan zijn tijdens het grijze en sombere weer!

Hoe zorg ik er voor dat ik er kleurrijk blijf uitzien met weinig kleur in de winkels?

Ik heb verschillende oplossingen die jou kunnen helpen kleurrijk te blijven. Dat jij jezelf kan laten zien zoals jij wilt.

1. Basics in verschillende kleuren
Je kunt basis hemdjes kopen in allerlei kleuren en in jouw tinten. Ze zijn te vinden alleen vraagt dat wel meer zoekwerk en geduld. Heb je dit geduld zelf niet? Dan is het inschakelen van een styliste wellicht een goede oplossing.

2.Verven van kleding
Je kunt een aantal witte hemdjes aanschaffen en ze verven in de kleuren die jij graag wilt hebben. Je kunt deze verf vinden bij de drogist of online.

3. Kom je de gewenste kleur tegen? Niet twijfelen.
Zodra ik een goede kleur top tegenkom die bij mij past koop ik het direct. Al komt het niet goed uit of al heb ik het op dat moment nog niet nodig, ik schaf het aan. Waarom? Omdat niet ieder seizoen volop al jouw goede tinten te vinden zijn. Je kunt er dan goed gebruik van maken om je voorraad aan te vullen.

4. Gebruik accessoires om het vrolijk te maken.
Accessoires zijn er altijd in kleur te vinden en waarmee je je kledingstuk kan laten opleven. Je kunt het gebruiken om je kledingstuk persoonlijker te maken en/of een kledingstuk perfect af te stylen voor het juiste resultaat van de kleuren bij jouw uitstraling. Een kleurrijke ketting, oorbellen, sjaal, hoed en/of handschoenen geeft je direct een opener uitstraling dan dat je alleen in donker gekleed gaat.

Ikzelf draag altijd accessoires omdat ik vind dat ik dan veel meer met een kledingstuk kan dan zonder. Hierdoor heb ik ook meer keus in de winkels doordat bepaalde tinten pas goed genoeg zijn als ze zijn gecombineerd met andere tinten.

5. Het combineren van tinten geeft meer balans.
Nu hoef je natuurlijk niet als een regenboog of kerstboom door het leven te gaan maar het combineren van kleuren is bijna voor iedereen erg mooi. Je haar, huid en ogen hebben ook niet n kleur en je persoonlijkheid heeft ook meerdere kanten dus je krijgt daarom balans in je uitstraling als je dit herhaalt. Kleur kan ook gecombineerd worden in verschillende tinten bruin, groen, of paars. Of in gedempte, rustige kleuren. De hoeveelheid tinten is ook weer afhankelijk van wat bij jouw uitstraling en persoonlijkheid past.

Dus kies jij deze winter weer voor alleen het zwart of toch ook een extra kleur?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?