Je 'ultieme droombaan' vinden is lastiger dan zoeken naar 'leuk werk'
01 september 2020 

Je 'ultieme droombaan' vinden is lastiger dan zoeken naar 'leuk werk'

Maar ja, waar begin je met zoeken? Het aanbod in bestemmingen was enorm en de mogelijkheden leken oneindig. Dus sites bezocht, bij vrienden navraag gedaan, boeken bekeken en na lang wikken en wegen een keuze gemaakt: een rondreis door Thailand!

Nieuwe keuze

Helaas, Corona gooide roet in het eten en net als zovelen moesten ook wij onze vakantieplannen omgooien. Lange tijd was het natuurlijk onduidelijk of we überhaupt iets vakantieachtigs zouden kunnen doen, maar toen we langzaamaan meer bewegingsvrijheid kregen, kwam de ‘wat doen we met de vakantie?’- vraag opnieuw naar boven. Alleen was nu het aanbod aanzienlijk verkleind en de mogelijkheden behoorlijk beperkt.

Ik vroeg me af waar ik nu echt zin en behoefte aan had. Dat was eigenlijk vrij simpel: zee, ruimte, fietsen, wandelen en niet te veel drukte. Daarmee was de keuze ineens veel sneller gemaakt. Het werd Terschelling. Als we niet al te lang zouden gaan, wilde de rest van het gezin gelukkig ook mee. En zo veranderde de rondreis van drie weken door Thailand in vier dagen naar Terschelling…. En alles wat op mijn wensenlijstje stond, zat erin!

Ultieme droombaan of leuk werk?

Eigenlijk is het met het zoeken naar ander werk niet heel anders. De vraag wat je zou willen doen als echt alles zou kunnen, blijkt voor sommigen heel lastig te beantwoorden. We maken het ons soms juist heel moeilijk door naar die ene ultieme droombaan op zoek te gaan die helemaal voldoet aan het ideale plaatje en waarin alles klopt. Dan kan het voelen als een enorme opgave om uit de oneindige mogelijkheden het juiste te kiezen.

Maar wat nou als je ook bij het zoeken naar ander werk eens een andere insteek neemt en niet begint met het focussen op alles wat zou kunnen maar op wat je heel graag wilt en waar je behoefte aan hebt? Dus: ‘Met wat er nu mogelijk is en wat ik nu kan, wat zou ik dan eigenlijk heel graag doen?’

Misschien maakt dat de keuze iets makkelijker. Het kan in ieder geval een goed startpunt zijn om van daaruit verder op onderzoek uit te gaan. Leuk dus om jezelf bovenstaande vraag te stellen en te kijken wat er als eerste in je opkomt. Ik ben benieuwd…. Leuk als je dat hieronder laat weten.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?