Je relatie een boost geven met deze 3 tips!
18 december 2018 

Je relatie een boost geven met deze 3 tips!

Verveling is de grootste valkuil van de tijd waarin we leven, we zijn gefocust om continu te snakken naar nieuwe prikkels en uitdagingen. Je relatie blijft (als het goed is) jaren hetzelfde en deze zal niet elke dag veranderen of een uitdaging blijven vormen. Gelukkig ook maar, ander zou je er doodmoe van kunnen worden. Maar goed, het moet wel leuk blijven natuurlijk!

Gooi die routine overboord

Het is tijd dat je je vaste routines en structuur eens over een andere boeg gaat gooien. Deze zitten immers in de loop van der jaren helemaal vast geroest en dat is logisch ook. We zijn als mensen nou eenmaal ingesteld op routine en regelmaat. Maar dat betekent niet dat dat ook de beste manier is.

Je krijgt juist nieuwe energie en ingevingen als je dingen anders doet dan je gewend bent. Daarvoor moet je wel gaan investeren en een stukje van je tijd en comfort inleveren. Zo kun je bijvoorbeeld eens een theateravond inplannen op een dinsdagavond (regel eventueel oppas als dat nodig is) of besluit spontaan een hapje te gaan eten als je beide moe bent en geen zin meer hebt om te koken. Of geef de muur eens een kleurtje, laat je gympen eens staan en verruil ze voor mooie hakken of neem eens initiatief als het op de seks aankomt. Allemaal dingen die je misschien even uit je comfortzone halen, maar die je zelf kunt doen!

Wat maakt hem zo leuk?

We horen vaak dat mensen in de loop van der jaren gaan klagen over hun partner. Allerlei verschillende irritaties steken de kop op en voor je het weet voert dat de boventoon in jullie relatie. Natuurlijk hoort het er een beetje bij, maar zorg dat zulke ergernissen niet te groot worden of de overhand gaan nemen. Immers, waar je je op richt dat wordt groter.

Dus bedenk eens voor jezelf wat je altijd zo leuk aan hem vond, waar ben je op gevallen en wat doet hij allemaal wl voor jou? Als je dat top of mind hebt en dat ook benoemd naar hem, dan richt je je op het positieve en is de kans groot dat dat zich ook verder gaat doorzetten.

Wat kun je zelf veranderen?

Hoe graag je ook dingen aan je partner zou willen veranderen, je kunt ook eens naar jezelf kijken. Wat kun je aan jezelf veranderen zodat je je minder gaat irriteren of zelf meer geluk gaat ervaren? Houdt hij niet van theater en heb jij een aantal voorstellingen op je wensenlijstje staan? Bel een vriendin of een zus op! Je kunt ook altijd de vraag hier in het forum uitzetten, er zijn vast andere dames die dit ook leuk zouden vinden.

Of ga eens een cursus volgen of aan mindfullness doen. Doe in ieder geval dingen waar jij gelukkig van wordt, zodat je meer positiviteit kunt ervaren en je weer vrolijkere blik op de wereld hebt!

Ga er samen op uit!

Tot slot kun je een sleur vaak goed doorbreken door er lekker op uit te gaan samen. Plan een vaste avond in de maand (of meerdere) waarop jullie even samen zijn. Kleed je allebei mooi aan en doe weer even je best voor elkaar. Ga bijvoorbeeld naar een leuk restaurant, een andere stad, boek een reisje of ga een workshop doen. Het is jullie feestje!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?