Je kunt eigenlijk alles dragen: Als je je maar goed voelt!
07 november 2019 

Je kunt eigenlijk alles dragen: Als je je maar goed voelt!

Twijfel jij weleens over welke kleding je 'kunt' dragen of welke kleding 'bij je past'? Eigenlijk kun je alles dragen, asl je je er maar goed in voelt. Wij leggen je in dit blog uit hoe je dat kunt bewerkstelligen.

Het lijkt niet meer om de kleren zelf te gaan, die zijn namelijk op zichzelf amper zichtbaar door de bondigheid van het geheel. De persoon zelf lijkt veel belangrijker en dan om precies te zijn de uitstraling van die persoon. Voelt hij of zij zich super zelfverzekerd in zijn/haar outfit? Dan straalt dat uit naar de kleding en hier kunnen wij ook een modelesje uit halen!

Stemmetjes

Je herkent het vast wel. Je staat voor de kast en in een split second schiet het door je hoofd dat je eigenlijk die ene outfit graag aan wil trekken. Direct daarna volgen de stemmetjes: ja, maar kan dat eigenlijk wel? Wat zullen mensen daar wel niet van denken?

Ga dan terug naar het moment vóór die stemmetjes. Hoe voelde je je? Het leek je toch eigenlijk wel heel gaaf om die outfit aan te trekken, dus waarom eigenlijk niet? Als je jezelf over kunt halen het wel aan te trekken én vervolgens in de spiegel ziet hoe fantastisch je eruit ziet, zul je er geen spijt van hebben.

Zelfverzekerde uitstraling

Probeer als je naar buiten stapt en weer de stemmetjes in je hoofd hoort steeds terug te gaan naar het moment voor de spiegel. Recht je schouders en bedenk je hoe fantastisch je eruit ziet. Met die uitstraling zullen mensen vooral onder de indruk zijn van je look en van je zelfverzekerde uitstraling.

Kijk, het lijkt niet al te verstandig om met je onderbroek op je hoofd de straat op te gaan, maar in het algemeen zijn de moderegels niet zo scherp meer. Voor iedere stijl is er wat wils en met een beetje lef kun je zelfs verschillende stijlen combineren. Het gaat om de attitude, dus de uitstraling die je hebt tijdens het dragen van de kleding.

Even wennen

En vind je dit nou toch lastig? Draag dan de outfit een keer thuis de hele dag, gewoon als je een dagje niets hoeft. Kijk in elke spiegel die je in huis voorbij komt eens goed naar jezelf. Hoe meer je aan de look went, hoe normaler het gaat worden om er vervolgens ook mee naar buiten te stappen.

Vind je het überhaupt lastig om positief over jezelf of je stijl te denken? Probeer dan eens een brief aan jezelf te schrijven met positieve eigenschappen. Wat vind je mooi en leuk aan jezelf? Misschien kun je zelfs elke avond iets op een klein briefje schrijven en in een grote pot doen. Zo heb je op het moment dat je je helemaal niet zelfverzekerd voelt een hele pot om je op te vrolijken en alsnog de goede uitstraling voor elkaar te krijgen!

Jij kunt dit! Laat de wereld jouw stijl zien!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?