Je eigen straat laten schilderen, het kan bij deze hippe kunstenaar!
21 augustus 2016 

Je eigen straat laten schilderen, het kan bij deze hippe kunstenaar!

Kunst in huis

Je moet er misschien even voor sparen, maar kunst is wat ons betreft n van de meest waardevolle dingen om geld voor apart te zetten. Het is blijvend en een cht mooi schilderij kan je huis helemaal opfleuren.

Wij spraken met de enthousiaste kunstenaar Matthijs de Wit over zijn schilderijen en hoe hij te werk gaat: Het is keer op keer een ontzettend leuk traject wat ik met de mensen doorloop, het uiteindelijke schilderij is echt het resultaat van de samenwerking”.

>> Hoe gaat zo’n traject dan precies in z’n werk?

In veel gevallen sturen mensen een mail dat ze mijn schilderijen willen komen bekijken. Vaak hebben ze dan al een idee in hun hoofd; ze willen hun trouwlocatie, hun oude straat, hun vroegere dorp of een andere belangrijke plek laten vastleggen op doek. Eenmaal in mijn atelier bespreken we hun wensen en de voorkeurskleuren en maak ik soms alvast wat schetsen.

Als het in Amsterdam en omgeving is ga ik vaak naar de gewenste locatie om deze te bekijken en foto’s te maken, als het ver buiten Amsterdam is maken de mensen zelf een aantal foto’s. Vervolgens krijgen ze op basis van de foto en gewenste kleuren een schetst van mij en zodra deze akkoord is ga ik aan de slag.

>> Welke opdrachten vond jij extra speciaal?

Oei, daar vraag je me wat. Dat vind ik eigenlijk lastig om te zeggen, want eigenlijk zijn alle klanten waar ik tot nu toe mee gewerkt hebt erg enthousiast en dankbaar. Wat dat betreft voel ik me echt een geluksvogel om zoveel leuke contacten op te doen. Twee jaar geleden heb ik de locatie geschilderd waar iemand zijn aanzoek ging doen en momenteel ben ik bezig met Willemsstad, waar de man van dit koppel vandaan komt. Dat zijn leuke dingen. Oh, en in maart verkocht ik een schilderij uit de vaste collectie. Toen ik het schilderij langs wilde brengen, bleek ze in dezelfde straat te wonen. Kleine wereld!

>> Kunnen mensen jouw werk nog ergens bekijken?

Op dit moment kun je op afspraak de schilderijen live in mijn atelier komen bekijken. Dit is natuurlijk geheel vrijblijvend, maar dan zorg ik dat ik in het atelier aanwezig ben. Daarnaast sta ik geregeld op kunstmarkten, daarvoor kun je mijn site of Facebookpagina in de gaten houden.

Wil je de schilderijen, prijzen en werkwijze nader bekijken? Neem dan een kijkje op www.schilderijamsterdam.nl

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?