Je bent zwanger; wat kun je verwachten?
15 augustus 2018 

Je bent zwanger; wat kun je verwachten?

Google wordt je beste vriend

Komende periode ga je ongetwijfeld meer Googlen dan je de rest van je leven gedaan hebt. Alles is nieuw en dus ga je continu op zoek naar verhalen van anderen en bevestiging. Wat mag je wel en juist niet eten, hoe kun je de bevallingsdatum uitrekenen, hoe ver ben je eigenlijk precies, wat voelen andere vrouwen, wanneer kun je bij de verloskundige terecht voor een echo, hoe kun je het de ouders gaan vertellen en niet te vergeten.. uren zoeken naar inspiratie voor leuke jongens en meisjes namen!

Hoe ga je het vertellen?

Als je positief getest hebt, dan komt al snel het volgende punt ter sprake. Hoe gaan we het vertellen aan familie en vrienden en hoe lang wachten we daarmee? Sommigen delen het direct in hun directe omgeving, met het idee dat als het fout gaat, het fijn is om het te kunnen bespreken. Anderen wachten liever tot na de eerste echo of tot na de 12 weken. Wat je ook doet, alles is goed. Het is jullie keuze dus doe vooral waar je je prettig bij voelt.

En dan moet je natuurlijk ook nog nadenken over hoe je het gaat vertellen. Je kunt het met een flesje champagne doen, een taart bakken, trakteren op beschuit met muisjes, een echofoto inlijsten of door middel van een rompertje met een persoonlijke tekst erop. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

Je lichaam en mind gaan veranderen

Komende 9 maanden gaan zowel je lichaam als je mind veranderen. Niet alleen je buik gaat groeien, je kunt er ook allerlei andere lichamelijke veranderingen gaan merken. Zo krijg je vaak trek in bepaalde dingen om te eten, terwijl andere etenswaren je juist helemaal niet aanstaan, word je gevoeliger voor geuren, word je eerder emotioneel en vergeetachtig, vooral de eerste periode kun je flink misselijk en moe zijn, maar daarentegen gaat je haar wel weer mooi glanzen. Jaja, de hormonen doen zijn werk!

Inslaan!

De baby-afdeling van jouw favoriete winkels is vanaf vandaag niet veilig meer. Zelf als je nog niet weet of het een jongen of meisje wordt, begin jij waarschijnlijk al met inslaan. Leuke rompertjes, slofjes en schattige mutsjes… hebben hebben hebben! Voor de praktische dingen zoals een kinderwagen, kolfapparaat, badje, traphekje, autostoel, luiertas etc etc, kun je goed terecht bij ikwordmama. Hier hebben ze alle benodigdheden verzameld op n website. Zo kun je je goed orinteren op wat je allemaal nodig zult hebben.

Fantaseren

Last but not least, je zult uren en uren fantaseren over hoe je kindje eruit gaat zien, wat voor ouders jullie zullen zijn, welke namen favoriet zijn, hoe de kinderkamer eruit komt te zien, wat je allemaal gaat ondernemen met je kind. Je hebt het hele plaatje voor je en waarschijnlijk zal het in praktijk weer allemaal anders zijn. Maar dat maakt allemaal niet uit, het is jullie feestje. Geniet ervan!

Wil je je alvast inlezen in opvoedregels die het voor jou als moeder behapbaar maken? Lees dan dit artikel eventjes!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?