Is jouw interieur al zomerproof?
08 juni 2015 

Is jouw interieur al zomerproof?

Let me help you! Een aantal tips om je huis summerproof te maken MET wat leuke voorbeelden. Ik zeg: kom maar op met die zomerse avonden!

Tip 1: Zoals al eerder aangegeven, vervang de dikke dekens voor op de bank voor dunne dekentjes. Het is soms echt wel fijn om nog een dekentje om te slaan bij een avondje bankhangen, maar onder een dekbed wil niemand in de zinderende hitte liggen. Je kan denken aan fleece, maar een gaaf laken mag ook. En als je echt heel handig bent, haak of brei zelf een dekentje.

Tip 2: Vervang de donkere kleuren voor lichte. Denk dus aan je accessoires, in de winter hebben we vaak donkere kleuren kussens (aubergine, bodeauxrood of andere donkere kleur), kaarsen en andere prularia. Kies voor een fijne kleurencombinatie als mint met oudroze/lichtroze. Van vrolijke kleuren wordt iedereen blij, ook als de zon eventjes wat minder schijnt!
Vergeet dus niet je kaarsen, lampenkappen, schilderijen, kleedjes en natuurlijk je kussenhoezen.

Tip 3: Ruim op. Klinkt simpel, is het ook. En omdat je toch al bezig bent met dingen vervangen, doe dan ook gelijk even het bed verschonen en een sopje klaarmaken. Heerlijk als alles helemaal schoon en nieuw is!

Tip 4: Vergeet niet dat je tuin of balkon ook een plaats is waar je, in de zomerperiode, veel ‘woont’. Vergeet dus niet de kaarsen op de tuintafel te zetten en hang wat mooie planten aan de schutting of de muur.

Tip 5: Deze tip is voor als je echt drastisch wilt wijzigen: Verf de muren in een andere kleur! Om het plaatje compleet te maken verf je de muren die past bij de kleuren van je accessoires en woonstijl. Lichte kleuren zijn vaak prettig om in te wonen, maar wit is allang passe.

Hoop dat je er iets aan hebt en ga lekker aan de slag! Het is zo gedaan en zal heel je een fijn gevoel geven. Op naar de zomer!!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?