Interior Junkie over vriendschap:
03 april 2019 

Interior Junkie over vriendschap: "Ik kan heel goed alleen zijn"

Heb jij een beste vriendin?

Ik had vroeger een beste vriendinnetje, van groep 2 tot ik een jaartje of 13 was. Zij ging eerder puberen dan ik; ze ging stappen en kreeg vriendjes. En ik speelde nog steeds met barbies. Zij heeft mij toen een soort van in de steek gelaten. Dat heeft me zoveel pijn gedaan dat ik dacht: Ik wil nooit meer een beste vriendin. Dus nu zijn al mijn vriendinnetjes goede vriendinnen, maar ik wil niet meer n beste vriendin. 

Ik heb ook heel veel verschillende type vriendinnen. Als je bij elkaar zet is het zon grappige combinatie, dat snappen sommige ook niet goed. Bij vriendinnen die ik later heb ontmoet via het het werk kan ik heel goed praten over werk, ambities of waar je tegenaan loopt. Terwijl het onderwerp werk met mijn vriendinnetjes van vroeger vaak niet eens ter sprake komt. Dat vind ik zo leuk, zo is elke vriendschap weer anders.

Wat doe jij het liefst met vriendinnen?

Ik spreek bij voorkeur overdag met vriendinnen af, dan plan ik een ontbijtdate of lunchafspraak. Bijna al mijn vriendinnen werken voor zichzelf dus dan is dat makkelijk te plannen. Ik heb hier een vriendin in Haarlem wonen, dan spreken we om 9 uur af in een strandtent en als de drukte dan losbarst, dan gaan wij aan het werk.

Maar met vriendinnetjes van vroeger uit Zwolle gaan we vaak echt iets doen, bijvoorbeeld lekker de stad in. Uren shoppen en van eettentje naar eettentje. Ik vind het ook leuk om een weekendje weg te gaan met vriendinnen, dat is weer zo anders dan met je vriend. Met vriendinnen kun je zo fijn door de stad slenteren en op zoek gaan naar de lekkerste koffies en de mooiste taartjes.

En ik kook ook graag voor mijn vriendinnen. Mijn pindasoep is dan ook befaamd, daar komen ze graag voor langs. Ja, als ik het zo opsom dan blijkt eten en drinken toch wel de verbindende factor binnen alle vriendschappen haha.

instagram-interior-junkie

Ben je altijd zo omringt geweest met mensen?

Toen ik in Zwolle bij mijn ouders woonde, had ik een leuke groep meiden. Maar toen ik op mijn 22e naar Amsterdam verhuisde was dat wel even anders. Ik was net afgestudeerd en ik ging bij mijn vriend op zijn kamertje inwonen. Ik had een baan voor 3 dagen in de week en kende verder helemaal niemand. 

De eerste nacht voelde ik me helemaal fantastisch; wonen in de grote stad. Maar dat verging me snel. Ik voelde me als provinciaals jong meisje niet helemaal goed passen tussen de Amsterdamse mensen. Op mijn werk praatte niemand tegen mij, ik heb de eerste twee weken elke dag huilend mijn ouders opgebeld. Die praatte me dan elke dag weer moed in en zeiden dat het goed ging komen.

Verlegen en onzeker

Ik was in die tijd best wel onzeker en verlegen en hoopte dat mensen naar mij toe zouden komen. Ik begon zelf nooit makkelijk het eerste gesprek. In die periode heb ik me erg eenzaam en naar gevoeld, ondanks dat ik wel een vriend had.

Hoe ben je daar uit gekomen?

Ik besloot het heft in eigen handen te gaan nemen en ben dingen gaan ondernemen in de stad. Ik heb me aangemeld bij een sportschool en bij de foto-academie en zo begon ik andere mensen te leren kennen. We gingen dan bijvoorbeeld samen fotograferen. Doordat ik steeds meer op mijn gemak voelde werd ik op mijn werk ook meegevraagd om te gaan stappen. En zo ging het balletje rollen.

Wat hielp was dat ik echt de knop heb omgezet en dacht: Ik moet zelf de eerste stap zetten, het komt niet zomaar op me af. Een site als Vriendinnenonline zou voor mij in die tijd echt ideaal geweest zijn. Om toch makkelijk nieuwe mensen te ontmoeten, zeker omdat ik ook verlegen was.

Je werkt nu natuurlijk veel alleen, voel je je nu nog wel eens eenzaam?

Ik kan wel supergoed alleen zijn, ik vind dat echt heerlijk. Had ik als kind ook al. Dan wilde klasgenootjes of mijn zus met mij spelen, maar ik wilde liever alleen spelen haha. Thuiswerken vind ik ook fijn omdat het rustig is, maar op een gegeven moment was het ook wel te gesoleerd. Dan begon ik regelmatig tegen mn kat praten en dan denk ik wel eens: Dit is niet goed!

Toen ben ik op een gegeven moment een werkplek bij Hashtag Workmode gaan huren, een werkplek voor ondernemende vrouwen. Dat is fijn, zo kun je lekker sparren met anderen. Voor jezelf beginnen is super leuk, maar je hebt geen gezellige collegas meer.

Net verhuisd

Ik ben nu net in Haarlem gaan wonen ik moet ik deels opnieuw mijn sociale kring opbouwen. Het maakt het makkelijker dat ik minder verlegen ben dan vroeger en gelukkig ken ik hier ook al een aantal meiden. Dat scheelt.

Onlangs kreeg ik via Instagram een berichtje van een meisje waarin ze zei dat ze met een groepje wat ging afspreken in Haarlem, allemaal ongeveer rond dezelfde leeftijd. Ze vroeg me of ik mee wilde gaan. Dat vond ik zo lief! Dat is tegenwoordig sinds het internet en social media wel makkelijker. Mits je het goed inzet natuurlijk. Dan wordt social media echt ‘social’!

Ga hier naar de site van Interior Junkie voor je dagelijks portie wooninspiratie!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?