Interieur trends 2014

Arts & Crafts

De Arts & Crafts beweging vierde in de tweede helft van de 19e eeuw zijn hoogtij. Deze kunst en design beweging zocht naar eenvoud en ambacht. Ze verzetten zich tegen de industrialisatie. Dit vertaalde zich in mooie abstracte vormen maar ook vele natuurlijke vormen en materialen. Net als nu zijn we opzoek naar eigenheid, duurzaamheid en vakmanschap. In tijden van crisis keren we graag terug naar de natuur en zoeken we een manier om onszelf te onderscheiden.

Materialen en vormen

De natuurlijke materialen zien we nu overal terug. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • Kurk
  • Marmer
  • Vilt
  • Koper
  • Aardewerk
  • Beton

Deze materialen worden vooral toegepast in accessoires en daarom ook makkelijk toe te voegen aan je eigen interieur thuis! De vormen zijn veelal rond, maar ook geometrisch.

Combineren

Het is de kunst om verschillende materialen en vormen samen te combineren. Het maakt je interieur spannender. Ik neem de huisjes van Bloomingville als voorbeeld: deze zijn in verschillende afmetingen en materialen te verkijgen. Zet dan geen twee houten huisjes bij elkaar, maar combineer deze bijvoorbeeld met een huisje van marmer! Durf, het hoeft niet meer zo netjes. En de ontwerpers maken het je al makkelijk door steeds vaker in n product meerdere materialen te verwerken.

Zo ook kun je verschillende vormen combineren. Zet eens een ronde vaas naast een geometrische. Je zult zien dat ze elkaar goed aanvullen. Speel daarin ook met hoogtes, breedtes en diktes.

Planten

Planten waren een tijd weggeweest, maar ze zijn terug. En dan vooral de cactussen. Ideaal voor wanneer je een druk leven hebt want je hoeft ze weinig water te geven. Doordat je cactussen in veel verschillende soorten kunt krijgen, levert het al snel een mooi plaatje op. Probeer eens te varieren met verschillende potjes bij elkaar! Niet symmetrisch, maar lekker nonchalant bij elkaar gezet. Of hang ze op aan je plafond!Liever geen echte planten? Botanische prints zijn leuk om aan je muur te hangen! Zoals bijvoorbeeld deze 12 botanische prints van de blog A Daily Something, je kan ze met Masking Tape aan je muur hangen.

Die prints kun je hier downloaden.

Interieurmix

Bezuinigen op je interieur is gemakkelijk. We schamen ons er niet meer voor om een bezoekje te brengen aan de kringloopwinkel. Nee, het is hip! Natuurlijk is niet alles wat oud is, hip en vintage, maar er zijn vele mooie tweedehands spullen te verkrijgen. Een combinatie van oude en nieuwe producten zorgt voor meer sfeer en eigenheid in je interieur.

Kleuren

Je ziet aan de ene kant veel vergrijsde kleuren en pasteltinten, maar aan de andere kant ook de donkere, verzadigde kleuren zoals diep donker blauw of groen. Deze zijn goed samen te verwerken in n ruimte of woning. Flexa heeft dit jaar de kleur Teal uitgeroepen als kleur van 2014. Een mooie vergrijsde groen/blauwe kleur. Ook hierbij geldt, combineer!

Vind je eigen stijl

Trends zijn leuk, maar je hoeft ze niet allemaal te volgen. (Tenzij je een hele dikke portemonnee hebt natuurlijk). Pik er een aantal dingen uit die bij jou en je interieur passen en maak dit tot een interieur waar jij je thuis voelt. Dat is het aller belangrijkste!


Ga jij mee met de laatste trends in je interieur?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?