Interieur make-over met een klein budget
06 september 2019 

Interieur make-over met een klein budget

Nieuwe raamdecoratie

Met wat nieuws voor de ramen ziet je huis er binnen een handomdraai heel anders uit. Met een kleine investering heb je bijvoorbeeld nieuwe horizontale jaloezien! Met de keuze uit hout, aluminium of kunststof varianten in diverse kleuren versterkte het direct een sfeervolle, strakke of moderne look van een ruimte. Het is net even wat anders dan een gordijn en daarmee een goed alternatief of aanvulling op je raamaanzicht.

Dankzij internet (wij zijn fan van Pinterest!) zijn zoveel woontips gelukkig binnen handbereik en kan je goede ideen opdoen voor je ramen, woonkamer, hal, keuken of slaapkamer!

Nieuwe focuskleur

Door accessoires in een aantal focuskleuren aan te houden, creer je al gauw een eenheid in je interieur. Kies voor n (of meerdere) andere focuskleur(en) en breng deze verandering in bijvoorbeeld je woonkamer aan door een muur te verven of woonaccessoires te vervangen voor een aantal nieuwe exemplaren. Onder andere nieuwe kaarsen(houders), kussens en plaids kunnen een heel verschil maken in een ruimte.

Verschuif de opstelling van je meubels

Een creatieve tip die zelfs gratis is wat betreft verandering in je interieur is het verschuiven van je meubels! Je hebt niks nieuws nodig. Geef bijvoorbeeld de zitkamer maar eens een ander opstelling of draai bepaalde ruimtes om in huis. Zet de bank anders neer of draai de eettafel om.

Pimp je meubels

De kosten van een make-over kan al gauw oplopen als je de grotere meubelstukken gaat vervangen. Gelukkig is er ook nog een middenweg. Een kast of dressoir kan je bijvoorbeeld makkelijk opschuren en in een andere tint verven of lakken. Vervang bovendien die knopen voor nieuwe exemplaren en het lijkt net of je een nieuw meubelstuk hebt gescoord. Naast knoppen van kasten kan je ook denken aan nieuwe grepen voor je keuken of ander deur- of raambeslag.

Do it yourself

Je kunt namelijk ook gewoon zelf aan de slag gaan met het maken van een kast of woondecoratie. Eerder gaven we al tips om bijvoorbeeld je eigen woonkussens te maken! Zo heb je voor een klein budget ook nog eens een uniek item in de woonkamer staan.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?