Ik wil nog dit, ik wil nog dat

Velen van ons zetten nu het lied in en zingen vast vrolijk met me mee. Voor zover je een cassettebandje grijs kunt draaien, figuurlijk is dit bij veel bandjes gebeurd. Tot vervelens toe.

Als je het nu terug luistert, denk je dan ook niet; die tekst klopt precies!?

Ik wil nog dit, ik wil nog dat. Luister goed naar wat ze zingen, die slimme kinderen. Ze willen namelijk alles, maar moeten niets. Omdat dit artikel in de categorie vrije tijd valt, slaan we alle stress van werk, studie en huishouden in de wind. Het draait om wat we willen, wat we graag zouden doen in onze vrije tijd.

Vrije tijd? Ja, vrije tijd. En als je het niet hebt, lijkt het mij een goed idee als je dat gaat creëren. Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dat gedaan; je moet werken, studeren, huishouden, de kinderen naar school en sport brengen, mantelzorger zijn voor je zieke moeder en zo voort.

Allemaal dingen die je slecht kun schrappen uit je agenda. Maar je mág zelf sporten, je mág zitting nemen in dat bestuur, je mág een boek lezen en je mág dat etentje organiseren. Geniet daarvan, in plaats van het te zien als verplichting en tijdrovend. Lukt dat niet, schrap het dan uit je agenda en zet er iets voor in de plaats waarvan je wel kunt genieten.

En dat laatste, dat moet niet, maar mág absoluut!

“Het duurt niet lang meer voor ik tachtig word.”

De tijd gaat sneller naarmate je ouder wordt, dat ervaren we waarschijnlijk allemaal wel. Het schijnt dat als je kinderen hebt de tijd nog harder om vliegt. Veertigers en vijftigers onder ons; is het echt zo, gaat de tijd nog harder voorbij dan wanneer je dertig bent?

Want ik wil nog dit, ik wil nog dat.

We beschikken in Nederland over behoorlijk wat vrije tijd. Gemiddeld werkt men 36 uur in de week. Uitzonderingen daar gelaten, er zijn ook genoeg mensen met een eigen onderneming die 60 tot 80 uur per week maken (buiten de uitgebreide vakanties naar verre landen om) en helaas ook mensen die zich een slag in de rondte werken om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.

Maar gemiddeld genomen hebben wij voldoende vrije tijd, naast werk en zorgplichten, tijd waarin we zelf kunnen bepalen wat we doen.

Doe jij in je vrije tijd dingen die je echt leuk vindt? Waar je van geniet en voldoening uithaalt, maar vooral waarmee je jezelf kunt opladen voor je verplichtingen?

Cassette Kinderen voor Kinderen 10

http://youtu.be/41hDIYyLz28

Mocht je het lied niet (meer) kennen, kun je het hier luisteren. Drie keer draaien en je zingt met ons mee. ‘Ik wil nog dit, ik wil nog dat, ik wil, ik wil, ik wil van alles wat…….’

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?