Hydrateren die huid - 3 tips!
01 oktober 2019 

Hydrateren die huid - 3 tips!

1. Douche niet te warm

Hrlijk; een lange, warme douche! Alleen… je huid wordt er niet zo happy van. Warm water tast je huidbarrire (het laagje dat je huid beschermd) aan wat weer kan resulteren in een droge, gedehydreerde huid.

2. Zet de verwarming een standje lager

Door het gebruik van de verwarming daalt de luchtvochtigheid wat de hydratatie in de huid zeker niet bevorderd. Kies ervoor de verwarming een standje lager te zetten of schaf een luchtbevochtiger aan.

3. Huidbarrire herstellen

Zoals je hierboven al las, bevindt de huidbarrire zich op het bovenste laagje van de huid. Het heeft een beschermende werking en is daardoor ontzettend belangrijk. Om je huidbarrire te herstellen kun je kiezen voor o.a ingredinten die de het vocht in de huid herstellen. Met hyaluronzuur bijvoorbeeld. Ook vitamine C is een mooi ingredint om in je crme te hebben. Hier lees je wat vitamine C voor je huid doet. Bestudeer bij de aanschaf van een nieuwe crme de ingredintenlijst even goed en check of deze ingredinten in de crme verwerkt zijn.

Hoe zorg jij voor een gehydrateerde huid?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?