Hutten bouwen of schooltje spelen?
24 juni 2020 

Hutten bouwen of schooltje spelen?

Wil jij serieus bezig zijn met je loopbaan? Vraag jij jezelf af of je op het juiste pad zit? Dan hebben wij wat tips om jou verder te helpen bij de vervolgstappen in jouw carrière!

Kinderspel

Het lijkt misschien vrij onbelangrijk maar voor je loopbaan kan het heel interessant zijn om terug te kijken. De bezigheden die jij uit jezelf oppakte, zeggen namelijk wel echt iets over jou. Wat we als kind deden en waar we over droomden vergeten we later vaak of we nemen het niet serieus.

Op het moment dat je na de middelbare school een studiekeuze ging maken, heb je misschien helemaal niet meer teruggedacht aan je kindertijd. Je ging studeren, werken en rolde van het een in het ander.

Marco

Zo ging dat ook bij Marco. Als kind was hij altijd in de schuur bezig met hout, metaal en klei. Hij ontwierp allerlei dingen en maakte ze vervolgens ook. Hij ging studeren en belandde in de techniek. Aanvankelijk leek dat best goed te passen, maar hij rolde door en op enig moment klopte het allemaal niet meer. Hij was bezig met processen en technieken, zat hele dagen op kantoor en het ging hem steeds meer tegen staan.

In het loopbaantraject dat hij deed zijn we natuurlijk ook teruggegaan naar zijn jeugd en zoals je wel kunt raden, werd het al snel duidelijk dat hij zijn creativiteit nauwelijks kwijt kon in het werk dat hij deed. Hij miste het nadenken, ontwerpen, uitproberen, iets nieuws maken. En daar is hij vervolgens weer naar op zoek gegaan. Voor hem geen kantoorbaan meer, maar terug naar de ontwerptafel!

Vertalen

Hoe is dat bij jou? Kun jij de vertaalslag maken van je kinderspel naar werk? Het gaat daarbij niet alleen om de dingen die je deed maar ook om de rollen die je innam. Was je een aanjager, een volger of was je degene die altijd iedereen erbij betrok?

Ik ben benieuwd of jij in je werk nog iets kan terugvinden van wat je als kind graag deed en van de rol die jij van nature had. Zo niet, dan is het de hoogste tijd om daar eens bij stil te staan. En mocht jij nu eens serieus met je loopbaan aan de slag te willen, maar weet je niet waar te beginnen met je zoektocht? Doe dan binnenkort eens gratis mee met mijn online workshop: ‘Naar je droombaan in 5 stappen!’

Leuk als je hieronder laat weten wat jij als kind graag deed en of je daar nog iets van terug kunt vinden in het werk dat je doet!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?