Huis inrichten: Welke discussies komen wij tegen?
13 september 2018 

Huis inrichten: Welke discussies komen wij tegen?

Uitdagingen

Wij gaan volgend jaar verhuizen van ons kleine appartementje naar een grote mensen huis met twee verdiepingen. Te gek natuurlijk om strakjes eindelijk lekker ruimte te hebben en je kunt gelijk weer even helemaal opnieuw beginnen met je interieur. So far so good. Alleen wat wel een kleine uitdaging is, is dat ik en mijn man niet altijd op n lijn liggen wat betreft de inrichting. Hij houdt van strak en modern en ik van boerderijtjes en bohemien. Haha, je hoort het al! Challenges…

Kleur

Met het kiezen van de kleuren in huis, bepaal je al een heel groot gedeelte van de stijl. Mijn voorkeur zou uitgaan naar zachtroze, donkerblauw, gouden kranen, gekleurde vloerkleden en patronen. Hij kiest voor natuurlijke kleuren zoals donkergroen, hout in combinatie met strakke witte wanden.

Verwarming

Hij wil graag gaan voor vloerverwarming en ik ben denk ik een van die weinige Nederlanders die graag (daarnaast) een straalkachel zou willen. Ik kan het soms zo koud hebben, dat ik op dat moment graag de kachel 1 of 2 graden hoger zou willen zetten. En dat kan met vloerverwarming dus niet. Het lijkt me ook lastig dat als de vloerverwarming kapot gaat, dat je hele vloer open moet. Niet iets wat je in 1 dag geregeld heb. Of zie ik nou teveel beren op de weg? Hij vindt een straalkachel niet mooi in het huis, maar met een mooie designradiator die ze tegenwoordig hebben valt het best mee?! Al hebben we er maar eentje of twee hangen. Wat vinden jullie?

Strijk en wasruimte

Het lijkt mij heerlijk om een kamertje vrij te maken om je was te drogen en te strijken. Heerlijk als dat eindelijk niet meer in het zicht staat strakjes! Hij vindt dat dit kamertje niet zo groot hoeft te zijn (lees: je kunt je er net omdraaien) en dat begrijp ik ook wel, maar ja.. ik ben waarschijnlijk degene die daar staat te strijken. Hoe hebben jullie dat opgelost?

Inbouwkoelkast of niet?

We willen ook een nieuwe keuken plaatsen en ik heb een zwak voor de gekleurde Smeg koelkasten. Leuk in het mintgroen (ik durf de roze variant niet eens te opperen), het lijkt me heel gezellig in de ruimte staan. Hij wil de koelkast strak weggewerkt en ingebouwd in de keuken (logisch als je van strak en modern houdt). Tja, voor beide valt wat te zeggen!

Inmiddels hebben wij voor alle kamers Pinterestborden aangemaakt en voorlopig hoeven we nog niet definitief te kiezen. Een uitdaging blijft het wel. Hoe zit het bij jullie, lagen jullie op n lijn met het inrichten van je woning?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?