Hoe voorkom je uitstelgedrag?
18 februari 2017 

Hoe voorkom je uitstelgedrag?

Beginnen en focus

De moeilijkste maar vooral belangrijkste stap is beginnen. Doen dus! Zorg ervoor dat alles wat jou zou kunnen afleiden zoals: je telefoon, laptop, televisie, rommel of je tablet je niet van je werk houdt. Zet het dus uit en leg het weg! Je kunt je nu helemaal focussen op wat je ‘moet’ doen.

Afwisseling

Wij gaan er even vanuit dat je iets moet leren. Wat je misschien niet kan is een uur achter elkaar door leren, je kunt dan aan andere dingen gaan denken en dit zorgt ervoor dat je afdwaalt van waar je mee bezig was. Zet een klok naast je neer en spreek met jezelf af: “ik ga nu twintig minuten leren, zonder iets anders te doen”. Als de tijd om is, is het tijd voor een kleine pauze. Doe iets waar je blij van wordt. Daarna ga je weer op dezelfde manier verder, twintig minuten met je aandacht bij dat wat er ‘moet’ gebeuren, dan weer een kleine pauze enz.

Notitieboekje

Krijg je tijdens de taak die je ‘moet’ doen toch een andere gedachte, schrijf het op! Leg bij alles wat je doet een notitieboekje neer, dat helpt je echt.

Wat zijn jou ultieme tips om uitstelgedrag te voorkomen? Laat het weten in de reacties hieronder.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?